Sari direct la conținut

Snoop.ro: Cine este primarul care are 11 case. Ierarhia edililor în funcție de vile, apartamente și case de vacanță

Iulian-Marian Gherghe, Foto: Facebook
Iulian-Marian Gherghe, Foto: Facebook

Platforma independentă de investigații Snoop prezintă, astăzi, topul celor mai avuți primari când vine vorba de imobile declarate. Lider este prahoveanul Iulian-Marian Gherghe (PNL)

Cei peste 3.000 de primari inventariați dețin, conform datelor obținute de softul Snoop, 6.139 de bunuri imobile. În medie, două imobile de primar.

Aici sunt trecute vile, apartamente, case de vacanță, dar și anexe gospodărești ori spații comerciale și de producție.

Există 22 de primari care au cel puțin 6 locuințe declarate. Cele mai multe sunt deținute de Iulian-Marian Gherghe (PNL) din Salcia, comună subcarpatică, la limita cu Buzăul.

Localitatea a avut mai puțin de 900 de votanți la ultimele alegeri, iar 408 au pus ștampila pe politicianul liberal. Iulian-Marian Gherghe are 11 proprietăți – 7 apartamente, 2 case de locuit, 2 case de vacanță. Toate au intrat în posesia lui prin vânzare-cumpărare, dintre care 6 în ultimii patru ani. Trei sunt apartamente în București.

În ultima declarație de avere a trecut și mai multe imobile vândute – un apartament cu 128.000 lei, o casă cu 48.000 lei și un teren cu 20.000 lei. Veniturile din salarii ale familiei Gherghe, în 2022, au fost de circa 100.000 lei.

Printre primarii cu cele mai multe case se numără și PSD-istul Gheorghe Doldurea, din Caracal, Olt, tatăl patronului firmei GPL din cazul exploziei de la Crevedia din 2023.

El deține 7 apartamente și 2 case de locuit și e pe doi, la egalitate cu alți trei primari, aleși pe listele PSD, PNL și USR.

Citește tot materialul pe Snoop, platforma independentă de investigații.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro