Sari direct la conținut

Dominic Fritz anunță că nu este „disponibil pentru a candida la prezidenţiale” / Ce spune despre tandemul cu Elena Lasconi și „alternativele la PSD” reprezentante de Ciucă și Geoană

HotNews.ro
Dominic Fritz, Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu
Dominic Fritz, Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, proaspăt reconfirmat în funcție în urma alegerilor locale, a declarat joi că marea discuţie în partid este dacă cel care va candida la preşedinţia USR trebuie să îşi asume şi o candidatură la prezidenţiale, precizând că el nu crede că trebuie să fie neapărat „amestecate” cele două chestiuni, scrie News.ro.

Fritz a mai spus că le-a transmis colegilor de partid că nu va fi disponibil pentru a candida la prezidenţiale, după ce timişorenii i-au dat votul de încredere pentru un nou mandat.

„E într-adevăr o situaţie dificilă în care ne află, ca partid şi cei care au câştigat majorităţi şi au arătat că pot să câştige, au confimat, au o responsabilitate aparte. Trebui să ne resetăm ca să câştigăm încrederea mai multor votanţi. Eu am un anumit simţ al datoriei către partid să mă implic şi eu. În ce formă, va trebui să vedem în aceste zile”, a spus Dominic Fritz, într-o emisiune de la Prima News.

Fritz a precizat că este în discuţii cu mulţi colegi. „Eu nu mă feresc de o candidatură la preşedinţia partidului. Sunt mulţi colegi care îmi cer să candidez. Marea discuţie este dacă candidatul la preşedinţia partidului trebuie să îşi asume şi o candidatură pentru prezidenţiale. Eu nu cred că cele două trebuie să fie neapărat amestacate. Eu spun foarte clar şi le spun şi colegilor că eu nu voi fi disponibil pentru a canidda la prezidenţaile”, a explicat primarul Timişoarei.

Despre un tandem în varianta Domnic Fritz – preşedinte USR şi Elena Lasconi – candidat USR la prezidenţiale, edilul a spus că reprezintă una dintre variantele care pot fi luate în calcul.

„Eu cred că asta este una din variantele posibile, Elena Lasconi este o colegă foarte apreciată, nu doar în USR ,cât şi în rândurile electoratului”, a spus edilul.

Fritz a precizat că a avut această discuţie cu Elena Lasconi şi „această posibilitate de tandem este pe masă”.

„Duminică se încheie înscrierea pentru candidaturi”, a subliniat el.

„Ciucă, dragostea politică mare a domnului Ciolacu”

În aceeași emisiune, Dominic Fritz a mai declarat că liderul PNL, Nicolae Ciucă, nu este în mod „evident” o alternativă reală la PSD, ci este „partenerul şi dragostea politică mare a domnului Ciolacu”.

El a precizat că încă există deschisă opţiunea ca PNL să se rupă de PSD și să facă parte dintr-o construcţie reformatoare.

„E o responsabilitate mare (..) să dăm o alternativă reală la PSD. Domnul Ciucă evident nu e o alternativă reală la PSD, este partenerul şi dragostea politică mare a domnului Ciolacu şi de aceea dl. Ciucă este cel responsabil pentru faptul că PNL a pierdut multe judeţe”, a spus primarul Timişoarei.

„Spun în acelaşi timp, însă, că încă există această opţiune deschisă ca PNL să spună: «Noi vrem să ne rupem de PSD, vedem că am făcut o greşeală şi vrem să facem parte dintr-o construcţie reformatoare şi venim cu un candidat care are o credibilitate reformatoare»”, a continuat Fritz.

El a precizat că „nu poţi să duci o campanie la prezidenţiale în care te contracandidezi şi în acelaşi timp să fii într-un guvern, împreună”.

„Eu nu cred că prin asta vor câştiga vreun vot al cuiva care vrea o alternativă la PSD”, a completat Dominic Fritz.

„Independența lui Geoană, doar un mijloc tactic pentru negocieri cu PNL și PSD”

Despre Mircea Geoană, edilul Timișoarei a spus că nu reprezintă o alternativă la PSD şi că i se pare că această independenţă este „doar un mijloc tactic pentru negocieri cu PNL, cu PSD”.

„Avem responsabilitatea să dăm ţării un preşedinte reformist, adevărat, care este o alternativă la PSD. Domnul Geoană nu este o alternativă la PSD. E clar că domnul Geoană a făcut de mult în viaţă o alegere şi acum ar trebui să fie şi în stare să se lupte pentru această alegere”, a afirmat Fritz.

„De aceea nu cred că până la urmă va convinge, deşi el are acest aer cumva de tehnocrat din afara ţării, dar cred că şi din cauză că nu a început campania”, a completat primarul.

Citiți și:

INTERVIURILE HotNews.ro