Sari direct la conținut

VIDEO SUA au expulzat 12 diplomați ruși din cauză că erau agenți implicați în spionaj / Biden nu a luat o decizie privind interzicerea zborurilor rusești

HotNews.ro
Jen Psaki, Foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia
Jen Psaki, Foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Statele Unite au expulzat 12 diplomați ruși la ONU din motive de securitate, argumentând că au ”abuzat de privilegiile lor” angajându-se în acțiuni de spionaj, potrivit The Guardian. Totodată, administrația Biden nu a luat încă o decizie dacă să urmeze Uniunea Europeană și Canada în interzicerea zborurilor rusești, a declarat luni secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, relatează Reuters.

Potrivit Casei Albe, se lucra la expulzarea diplomaților de luni de zile.

În ceea ce privește interzicerea zborurilor rusești, ea nu este exclusă.

„În mod evident, există o serie de opțiuni care rămân pe masă. Deci, nu este exclusă”, a spus Psaki.

„Există o mulțime de companii aeriene americane care zboară deasupra Rusiei pentru a ajunge în Asia și în alte părți ale lumii și luăm în considerare o serie de factori”, a adăugat ea.

Comentariile au fost făcute în contextul în care duminică, președintele Comisiei Europene, Ursula von Der Leyen, a anunțat că toate statele Uniunii Europene își închid spațiul aerian pentru avioanele rusești.

Potrivit lui Psaki, președintele american Joe Biden a discutat cu liderii mondiali în timpul unei conferințe de luni eforturile de a impune în continuare „costuri și consecințe grave” Rusiei în urma invaziei sale în Ucraina.

Liderii au discutat, de asemenea, despre menținerea stabilității economice globale, inclusiv în ceea ce privește prețurile la energie.

Inițial vestea expulzării celor 12 membri ai misiunii diplomatice ruse a ONU a fost dată de Ambasadorul Rusiei la Națiunile Unite, Vasily Nebenzya, dar nu a spus dacă și el se numără printre cei 12.

„Este o veste proastă”, a reacționat el, subliniind că persoanelor în cauză li s-a ordonat să părăsească teritoriul american înainte de 7 martie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro