Sari direct la conținut

VIDEO. O unitate de elită a Rusiei își prezintă captura de război: O mână de rachete Javelin și un sistem antitanc NLAW

HotNews.ro
VIDEO. O unitate de elită a Rusiei își prezintă captura de război: O mână de rachete Javelin și un sistem antitanc NLAW

O unitate de elită a forțelor armate ruse și-a prezentat marți captura făcută în ultimele zile de luptă în Ucraina: câteva rachete Javelin, un sistem antitanc NLAW și o mână de lansatoare Panzerfaust 3 furnizate de Occident.

Înregistrarea video a fost distribuită de o unitate a trupelor aeropurtate ce aparțin de Forțele Aeriene ale Rusiei. Militarii acestei ramuri a forțelor armate ruse sunt considerate o unitate de elită, cunoscută sub acronimul de VDV, de la Vozdushno-desantnye voyska Rossii.

Aceștia au prezentat imagini cu armele capturate de la forțele ucrainene: 8 rachete Javelin, 5 lansatoare Panzerfaust 3 și un singur sistem antitanc NLAW.

Sfânta Javelină și armele antitanc, folosite din plin de ucraineni

Statele Unite au trimis un număr mare de sisteme antitanc Javelin și NLAW în Ucraina înainte ca președintele rus Vladimir Putin să ordone invadarea țării pe 24 februarie, în contextul în care Moscova a început să maseze trupe la granița dintre cele două țări încă din luna noiembrie a anului trecut.

The New York Times scria vinerea trecută că forțele armate ucrainene au ajuns să dețină mai multe arme antitanc decât numărul de tancuri de care dispune în prezent armata rusă. Tot jurnaliștii de la NYT relatau pe 8 martie că Ucraina a primit în jur de 17.000 de arme antitanc în doar 6 zile după ce Vladimir Putin a demarat „operațiunea militară specială”.

Forțele armate ale Rusiei au anunțat marți că toate rachetele Javelin și celelalte arme străine capturate în timpul luptelor vor fi predate milițiilor separatiste din regiunile Luhansk și Donețk pentru înarmarea acestora.

Ultimul bilanț anunțat marți dimineața de ministerul ucrainean al apărării afirmă că trupele sale au reușit să distrugă peste 400 de tancuri rusești în cele 20 de zile de luptă de după declanșarea invaziei.

Urmărește ultimele evoluții din a 20-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro