Sari direct la conținut

Înalt oficial american: "În acest moment, ucrainenii au mai multe tancuri în Ucraina decât rușii”

HotNews.ro
Înalt oficial american: "În acest moment, ucrainenii au mai multe tancuri în Ucraina decât rușii”

Forțele ucrainene au mai multe tancuri pe câmpul de luptă decât forțele ruse de invazie, potrivit unui înalt oficial american din domeniul apărării, citat de Washington Post.

„În acest moment, ucrainenii au mai multe tancuri în Ucraina decât rușii… și cu siguranță au competența de a le folosi”, a declarat oficialul, vorbind sub protecția anonimatului, în condițiile stabilite de Pentagon.

Numărul total al tancurilor nu este în sine un factor determinant pentru a stabili care dintre părți are avantajul, în condițiile în care Rusia își reorientează invazia pentru a se concentra în principal asupra regiunii Donbas din estul Ucrainei și de-a lungul coastei sudice.

Dar avantajul Ucrainei în ceea ce privește tancurile este ceva remarcabil, în timp ce aliații săi occidentali strâng resurse pentru a ajuta forțele armate ucrainene să respingă o invazie rusă care inițial părea să fie superioară din punct de vedere al armamentului.

Potrivit siteului oryxspioenkop.com, care ia în calcul doar pierderile de echipamente militare confirmate vizual, rușii au pierdut în Ucraina 531 de tancuri, tintre care 212 au fost capturate de forțele ucrainene.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro