Sari direct la conținut

Twitter adaugă avertismente la mesajele înșelătoare despre războiul din Ucraina

HotNews.ro
Twitter, Foto: Sharaf Maksumov | Dreamstime.com
Twitter, Foto: Sharaf Maksumov | Dreamstime.com

Rețeaua de socializare Twitter a anunțat joi că va plasa avertismente pe unele postări care induc în mod flagrant în eroare cu privire la războiul din Ucraina, ca parte a unei noi politici privind dezinformarea în perioade de criză, potrivit AFP.

Pentru a citi tweet-urile considerate problematice, oamenii vor trebui mai întâi să dea click pe un mesaj care anunță că răspândirea de informații false sau înșelătoare poate avea un impact negativ asupra vieții reale a oamenilor, a explicat într-o postare responsabilul cu integritatea al platformei, Yoel Roth.

Avertizările vor fi adăugate mai întâi la cele mai vizibile tweet-uri sau de la conturi precum cele de presă afiliate cu guverne sau entități guvernamentale.

În plus, nu va fi posibil să se dea „like”, să se redistribuie sau să se partajeze mesaje problematice.

Odată ce Twitter a stabilit că un mesaj este fals, platforma se va asigura, de asemenea, că nu îi va accelera automat propagarea.

Scopul este de a „promova informații credibile și cu autoritate” și de a se asigura că „dezinformarea virală nu este amplificată sau recomandată” de algoritmii Twitter, a precizat Roth.

Noua politică este menită să ghideze eforturile grupului în caz de conflict armat, situații de urgență în domeniul sănătății sau dezastre naturale de amploare, începând cu războiul din Ucraina.

„Pentru a determina dacă afirmațiile sunt înșelătoare, avem nevoie de verificări din mai multe surse credibile, disponibile publicului, inclusiv dovezi de la grupuri de monitorizare a conflictelor, organizații umanitare, persoane care efectuează investigații din surse publice pe internet, jurnaliști și altele”, a detaliat Roth.

Twitter intenționează să vizeze, de exemplu, tweet-urile care prezintă în mod eronat situația de pe teren în cadrul unui conflict sau care raportează acuzații false cu privire la utilizarea forței, crime de război sau răspunsul umanitar.

Grupul californian luase deja măsuri pentru a încerca să reducă circulația propagandei oficiale rusești pe rețeaua de socializare, de exemplu prin blocarea conturilor media rusești RT și Sputnik în Uniunea Europeană sau prin faptul că nu a mai „recomandat” utilizatorilor conturi ale guvernului rus.

Această nouă politică este anunțată într-un moment în care rețeaua de socializare este în curs de a fi cumpărată de Elon Musk, care a declarat că dorește să consolideze libertatea de exprimare pe platformă prin limitarea moderării conținutului.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro