Sari direct la conținut

VIDEO „Ruine și cenușă”: Ce rămâne în urma bombardamentelor rusești din estul Ucrainei

HotNews.ro
Satul Berestove a fost distrus complet de bombardamentele rusesti, Foto: Captura video
Satul Berestove a fost distrus complet de bombardamentele rusesti, Foto: Captura video

O nouă înregistrare video apărută pe platformele social media arată efectele bombardamentelor rusești în sud-estul Ucrainei, toate locuințele din localitatea Berestove fiind distruse complet.

Înregistrarea a fost realizată cu drona deasupra Berestove, un sat din estul regiunii Zaporojia aflată în sudul Ucrainei. Localitatea se află pe drumul Bahmut-Lisciansk, una dintre axele de atac ale armatei ruse.

„Rușii au transformat totul în ruine și cenușă”, scrie pe pagina sa de Twitter Anton Gherașenko, consilier al ministrului ucrainean de Interne Denis Monastîrski.

Corespondenții agenției France-Presse au relatat că orașul Bahmut din regiunea Donețk a fost bombardat intens duminică, cel puțin o persoană fiind ucisă.

Bahmut, unul dintre puținele orașe rămase sub control ucrainean în regiune, se află acum în centrul ofensivei Rusiei în estul țării după ce forțele armate ruse au reușit să cucerească regiunea Lugansk învecinată la începutul lunii iulie, odată cu căderea Liscianskului.

Bombardamentele sistematice, noua strategie a armatei ruse în Ucraina

Încă de la începutul lunii iunie, corespondenții de război străini aflați în Ucraina remarcau că forțele de invazie ale Moscovei și-au schimbat strategia după înfrângerile umilitoare suferite în prima fază a războiului, eșuând în a captura Kievul și Cernihivul (Cernigău), retrăgându-se din aceste regiuni la sfârșitul lunii martie.

Serghei Haidai, șeful administrației militare regionale din Lugansk, afirmă la rândul său că „rușii lansează covoare de bombe. Orașele pe care le atacă pur și simplu sunt șterse de pe fața Pământului”. „Ei distrug totul și apoi avansează prin ruine”.

Într-un raport publicat pe 6 iulie, Royal United Services Institute, cel mai vechi think-tank specializat pe probleme militare și de securitate din lume, nota că forțele armate rusești trag aproximativ 20.000 de obuze de 152 mm pe zi, comparativ cu 6.000 trase de ucraineni.

Legiunea Internațională de Apărare a Ucrainei, formată din voluntari străini ce luptă împotriva invadatorilor ruși, estima o situație și mai dramatică, afirmând pe 11 iulie că artileria grea ucraineană este depășită cu 8 la 1 de cea rusească.

Ucrainenii speră însă că sosirea noilor lansatoare multiple de rachete HIMARS și M270 vor diminua considerabil avantajul Moscovei prin loviturile împotriva depozitelor de muniție rusești, efectuând deja zeci de atacuri asupra acestora.

Urmărește ultimele evoluții din a 159-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro