Sari direct la conținut

Caz bizar de spionaj în Albania. Doi ruși și un ucrainean au încercat să intre într-o fabrică de armament / Aici se făceau mitraliere Kalașnikov

HotNews.ro
Posibil caz de spionaj la o fabrică de armament din Albania, Foto: Armend NIMANI / AFP / Profimedia
Posibil caz de spionaj la o fabrică de armament din Albania, Foto: Armend NIMANI / AFP / Profimedia

Ministerul albanez al apărării a anunțat sâmbătă că doi soldați au fost răniți în timp ce încercau să oprească doi ruși și un ucrainean care încercau să intre într-o fabrică de arme din centrul Albaniei, potrivit Reuters.

„Trei cetățeni cu pașapoarte rusești și ucrainene au încercat să intre în fabrică”, a precizat ministerul într-un comunicat de presă.

„Ofițerii care păzeau uzina au reacționat imediat, dar în timpul eforturilor lor de a-i opri pe cei trei cetățeni străini, doi dintre soldații noștri au fost răniți”, se arată în comunicat, adăugând că starea soldaților era stabilă.

Ministerul a precizat că cei trei cetățeni străini au fost reținuți.

Cei trei sunt suspecți de spionaj

Prim-ministrul albanez Edi Rama a declarat că cele trei persoane sunt „suspectate de spionaj”.

Ministerul Apărării a declarat că unul dintre cei arestați, identificat doar ca fiind cetățeanul rus M.Z., în vârstă de 24 de ani, a intrat pe teritoriul fabricii și a încercat să facă fotografii.

Ministerul a precizat că bărbatul a folosit un fel de spray împotriva soldaților în timp ce încerca să fugă după ce a fost oprit de gardieni.

Alte două persoane, o femeie cu cetățenie rusă identificată ca fiind S.T., în vârstă de 33 de ani, și un bărbat ucrainean F.A., în vârstă de 25 de ani, au fost, de asemenea, arestate în apropiere.

La fabrica albaneză se făceau mitraliere Kalașnikov

În timpul vacanței de vară, Albania este vizitată de numeroși turiști ruși și ucraineni. Baza militară de la Gramsh se află la peste 70 de kilometri de plaje.

În timpul comunismului, uzina albaneză de la Gramsh a fost folosită pentru a produce mitraliere Kalașnikov.

Potrivit site-ului ministerului, uzina oferă astăzi servicii de producție pentru industria de apărare, fără a oferi mai multe detalii.

Albania este membră a NATO din 2009. Premierului albanez Edi Rama s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski la mijlocul lunii iunie la Kiev.

––––-

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro