Sari direct la conținut

VIDEO Un avion de război rusesc s-a prăbuşit într-un bloc din Yeysk (Kransodar): Cel puțin 13 morți și 19 răniți / Piloții s-au ejectat / Rușii neagă că avionul avea muniție la bord

HotNews.ro
Un Su-34 s-a prabusit in Rusia, Foto: captura tv
Un Su-34 s-a prabusit in Rusia, Foto: captura tv

Un avion de luptă rusesc s-a prăbușit luni într-un bloc din orașul Yeysk, în sudul țării, la scurt timp după decolare, apartamentele blocului fiind cuprinse de o enormă explozie ce a provocat moartea a cel puțin 13 persoane, a anunțat agenția de presă Interfax.

Alte 19 persoane au fost rănite, potrivit agențiilor citate de oficiali locali.

Canalul de știri militare Zvezda a publicat o înregistrare video care pare să arate explozii la bordul avionului de vânătoare-bombardament supersonic cu rază medie de acțiune Sukhoi Su-34 în timp ce acesta se prăbușea spre apartamente. Agențiile rusești au spus că piloții s-au ejectat.

Imagini de la fața locului au arătat un incendiu masiv după prăbușire. Autoritățile locale au declarat ulterior că incendiul a fost stins.

Guvernatorul regiunii Krasnodar, Veniamin Kondratyev, a negat informațiile locale potrivit cărora avionul ar fi fost încărcat cu muniție: „Dacă ar fi fost așa, atunci doar jumătate din clădire ar fi fost aici”.

Aproximativ 250 de persoane au fost evacuate, inclusiv 40 de copii, au declarat autoritățile.

Cauza prăbuşirii avionului a fost incendiul unui motor în timpul decolării, a susținut Ministerul rus al Apărării.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro