Sari direct la conținut

Germania vrea să dubleze bugetul alocat anul viitor asistenței militare pentru Ucraina

HotNews.ro
Boris Pistorius într-un tanc german Leopard 2 A6, Foto: Ann-Marie Utz / AFP / Profimedia
Boris Pistorius într-un tanc german Leopard 2 A6, Foto: Ann-Marie Utz / AFP / Profimedia

Guvernul german intenţionează să aloce în 2024 un buget de asistenţă militară pentru Ucraina de opt miliarde de euro, dublu faţă de suma estimată iniţial, informează marţi DPA.

Ministerul de finanţe de la Berlin a înaintat luni seară o propunere în acest sens comisiei parlamentare pentru buget, a relatat agenția germană DPA, citată de Agerpres.

Fondurile suplimentare sunt rezervate „pentru sprijinirea în continuare a Ucrainei şi în special pentru înlocuirea materialelor forţelor armate ale Germaniei (Bundeswehr) livrate Ucrainei”.

În plus, vor creşte cu 2 miliarde de euro aşa-numitele autorizaţii de angajament pentru asistenţă militară pentru Ucraina. Acestea se referă la cheltuieli care vor fi înregistrate doar în anii următori. Până acum s-au rezervat 6 miliarde de euro pentru anii fiscali 2025-2028.

Ministrul apărării, Boris Pistorius, a confirmat marţi aceste planuri la o întâlnire la Bruxelles cu omologii săi din Uniunea Europeană. El a atenţionat că ultimul cuvânt îl va avea parlamentul Germaniei.

____

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro