Sari direct la conținut

Ucraina raportează „lupte violente” pe malul Niprului ocupat de Rusia

HotNews.ro
Militarii ucraineni trag cu un mortier peste râul Nipru spre pozițiile rusești, într-o locație din regiunea Herson, Foto: Roman PILIPEY / AFP / Profimedia
Militarii ucraineni trag cu un mortier peste râul Nipru spre pozițiile rusești, într-o locație din regiunea Herson, Foto: Roman PILIPEY / AFP / Profimedia

Armata ucraineană a raportat vineri „lupte violente” pe malul stâng al râului Nipru, ocupat de trupele ruse în sudul țării, dar unde Ucraina a reușit să se impună, potrivit AFP.

„Lupte violente continuă” în această zonă, unde forțele rusești încearcă să îi disloce pe ucraineni, a precizat cartierul general al armatei ucrainene pe rețelele de socializare.

În cursul zilei, Ucraina a afirmat că a cucerit poziții pe malul ocupat al Niprului, în regiunea Herson (sud), un prim succes în vederea unor operațiuni de mai mare amploare, după luni de contraofensivă dezamăgitoare pentru Kiev.

„Unitățile ucrainene au reușit să îi alunge pe ruși de pe pozițiile lor de pe malul stâng al râului”, a precizat statul major, raportând „o linie de fortificații destul de substanțială” și „o rezistență puternică a inamicului”.

De asemenea, armata ucraineană desfășoară „operațiuni de sabotaj, raiduri și recunoaștere” pe malul ocupat, a adăugat acesta.

Scopul acestor operațiuni este de a „împinge inamicul cât mai departe posibil” de râu pentru a-l împiedica să bombardeze orașul Herson și alte orașe de pe malul drept, controlat de forțele Kievului.

De partea rusă, un oficial din zona ocupată din Herson a recunoscut săptămâna aceasta că ucrainenii au avut poziții pe malul stâng, dar ne-a asigurat că armata rusă le-a blocat.

La rândul său, Ministerul rus al Apărării nu a recunoscut public că a fost nevoit să cedeze teren și susține că a provocat pierderi grele Ucrainei în acest sector.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro