Sari direct la conținut

Război în Ucraina, ziua 754: Vladimir Putin a obținut o victorie record la alegerile prezidențiale / Rușii au lansat 22 de drone Shahed peste noapte / China ar putea participa la conferința de pace din Elveția

HotNews.ro
Vehicul de luptă ucrainean în zona Lîman, regiunea Donețk, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Vehicul de luptă ucrainean în zona Lîman, regiunea Donețk, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Vladimir Putin a obținut duminică o victorie record pentru alegerile din Rusia postsovietică, fostul ofițer KGB în vârstă de 71 de ani obținând un nou mandat de șase ani. Dacă își va duce mandatul la bun sfârșit, el îl va depăși pe Iosif Stalin și va deveni cel mai longeviv lider rus din ultimii 200 de ani. Putin a obținut 87,8% din voturi, cel mai mare rezultat înregistrat vreodată în istoria post-sovietică a Rusiei, potrivit unui exit-poll al institutului FOM. Întrebat de televiziunea americană NBC dacă realegerea sa a fost democratică, Putin a criticat sistemul politic și judiciar american: „Întreaga lume râde de ceea ce se întâmplă (în Statele Unite). Este un dezastru, nu o democrație”. Întrebat de Reuters despre declarațiile lui Macron și despre riscurile și posibilitatea unui conflict între Rusia și NATO, Putin a replicat: „totul este posibil în lumea modernă. Este clar pentru toată lumea, că acest lucru ar însemna să fim la un pas de un al treilea război mondial pe scară largă. Cred că aproape nimeni nu este interesat de acest lucru”.

07:38Noul articol LIVE, cu evenimentele de marți, este aici

SINTEZA ZILEI

Toate informațiile despre războiul din Ucraina – ziua 754 – LIVE pe HotNews.ro:

01:32 Senatorul republican Lindsey Graham, aflat la Kiev, propune ca ajutorul american pentru Ucraina să fie acordat sub formă de împrumut

Senatorul american Lindsey Graham a declarat luni, după ce s-a întâlnit cu preşedintele Ucrainei, că este încrezător că pachetul financiar destinat Kievului, blocat în prezent în Congresul SUA, va fi aprobat în curând, dar a cerut ca ajutorul să ia forma unui împrumut cu dobândă redusă, pentru a fi mai uşor de acceptat de contribuabilii americani, care sunt preocupaţi de propria securitate la graniţe.

01:07„Agenți străini”: noua generație a diasporei ruse ridică tonul criticilor la adresa lui Putin și a războiului

În timp ce Putin se bucură de popularitate în Rusia, noua generație a diasporei ruse – diverse estimări indică faptul că cel puțin câteva sute de mii de ruși au emigrat în peste o sută de țări din februarie 2022 – tinde să fie critică la adresa guvernului și mai angajată politic decât cetățeanul rus mediu, subliniază specialiştii. O mare parte a celor care au emigrat începând din 2022 sunt tineri care au evadat pentru a evita recrutarea forțată în războiul din Ucraina, pentru că suferiseră persecuții politice sau se temeau să-și exprime opiniile împotriva autoritarismului și belicismului Kremlinului, potrivit O Globo.

Numai în Germania, comunitatea rusă a dobândit deja 33.000 de noi membri între sfârșitul anului 2022 și 2023, mărind comunitatea rusă istorică stabilită de-a lungul deceniilor cu 14%, estimează cercetătorii de la Centrul pentru Studii Est-Europene și Internaționale ( ZOiS, acronimul în limba germană).

00:35 Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească pentru război, afirmă președintele Consiliului UE

Europa trebuie să își consolideze capacitățile de apărare și să treacă la un mod de „economie de război” ca răspuns la amenințarea reprezentată de Rusia, a declarat luni președintele Consiliului European, Charles Michel, citat de Reuters.

Într-un articol de opinie publicat în ziarele europene și pe site-ul Euractiv, Michel – care va prezida joi o reuniune a liderilor UE pentru a discuta despre sprijinul acordat Ucrainei – a declarat că Europa trebuie să își asume responsabilitatea pentru propria securitate și să nu se bazeze în mare măsură pe sprijinul unor țări precum SUA.

00:12Miniştrii de externe din UE au convenit să impună sancţiuni persoanelor considerate responsabile de moartea lui Aleksei Navalnîi, a anunţat şeful politicii externe a UE, Josep Borrell.

„Consens puternic” în UE în privința activelor rusești înghețate

23:55Prețul petrolului crește după noi lovituri ucrainene asupra rafinăriile din Rusia

Prețul petrolului a început luni săptămâna în creștere, în urma unor noi atacuri cu drone asupra rafinăriilor rusești din weekend și a comentariilor din Irak privind posibilitatea unei reduceri a producției, potrivit AFP.

23:11Germania şi Polonia vor să conlucreze pentru a creşte producţia de muniţii pentru Ucraina, a anunţat luni, la Varşovia, ministrul german al apărării, Boris Pistorius.

„Tocmai am vorbit despre creşterea producţiei în Polonia, în Germania şi în alte ţări. Vrem să lucrăm la aceasta împreună cu industria”, a declarat Pistorius în timpul unei conferinţe de presă comune cu omologul său polonez, fără a da alte detalii, relatează AFP.

Ministrul polonez al apărării, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a declarat la rândul său că cele două ţări vor reactiva pe 26 martie „o coaliţie de capacităţi blindate pentru a susţine Ucraina”. „Aceasta este una dintre coaliţiile cele mai importante care au fost formate (…), alţi parteneri precum Marea Britanie, Suedia şi Italia au semnat”, a mai spus ministrul polonez.

22:35 Fostul cancelar german Gerhard Schroeder laudă decizia actualului cancelar Scholz de a nu trimite rachete Taurus în Ucraina

21:44 Există un „consens puternic” în UE ca activele rusești înghețate să fie folosite pentru a ajuta Ucraina, a declarat șeful politicii externe a UE, Josep Borrell.

Borrell s-a adresat reporterilor după o reuniune a miniștrilor de externe ai statelor membre UE, care a avut loc luni. El a confirmat că veniturile provenite din aceste active ar putea fi redirecționate către Ucraina.

„Nu spun că a existat unanimitate, dar (a fost) un consens puternic pentru a se lua această decizie”, a spus el.

Putin salută „revenirea la patrie” a teritoriilor ucrainene anexate

20:55Erdogan îl felicită pe Putin pentru realegerea sa și se oferă din nou să medieze între Rusia și Ucraina

20:23 Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o „importanţă critică”, i-a transmis preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, luni, senatorului republican Lindsey Graham, aflat în vizită la Kiev.

Zelenski a distribuit pe X o înregistrare video cu primirea la Kiev a senatorului american, el subliniind că este „esențial” ca Ucraina să continue să primească „asistență militară și tehnică”.

„Este de o importanţă critică pentru noi ca în Congres să se încheie rapid toate procedurile necesare şi să se ia o decizie finală” asupra pachetului de ajutor de peste 60 de miliarde de dolari, cerut de preşedintele democrat Joe Biden şi blocat de republicanii fostului preşedinte Donald Trump, a subliniat Zelenski la întâlnirea cu senatorul republican Lindsey Graham.

19:58Putin salută „revenirea la patrie” a teritoriilor ucrainene anexate de Moscova

Vladimir Putin, care tocmai a fost reales pentru un nou mandat de șase ani, a salutat luni, în fața mulțimii din Piața Roșie, „întoarcerea la patrie” a teritoriilor ucrainene a căror anexare a fost revendicată de Moscova, potrivit AFP.

„Revenirea la patrie s-a dovedit a fi mai dificilă, mai tragică, dar am reușit și acesta este un mare eveniment în istoria statului nostru”, a declarat Putin, cu ocazia celei de-a zecea aniversări a anexării Crimeii.

Planurile lui Vladimir Putin după alegerile cu rezultat așteptat din Rusia

19:42Statele Unite nu-l vor felicita pe Putin pentru realegerea ca președinte: Un „proces incredibil de nedemocratic”

Statele Unite au declarat luni că alegerile prezidențiale din Rusia, în urma cărora Vladimir Putin a fost reales în fotoliu, nu au fost libere și că nu îl vor felicita, potrivit AFP.

„A fost un proces incredibil de nedemocratic”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Vedant Patel.

19:25Război, familie și represiune. Planurile lui Putin după alegerile cu rezultat așteptat din Rusia

Victoria predictibilă a lui Vladimir Putin în alegerile încheiate duminică îi oferă președintelui mână liberă pentru a continua războiul din Ucraina, indiferent de pierderile de vieți omenești, și poate pentru a testa și mai mult Occidentul, subliniază analiștii citați de presa internațională. Acasă, liderul de la Kremlin va încerca să își consolideze controlul asupra societății, transformând Rusia într-un stat militarizat, explică surse apropiate Kremlinului, care au vorbit sub anonimat pentru publicațiile independente.

19:03„Slavă Rusiei!” Putin apare în fața mulțimii în Piața Roșie după victoria în alegeri

Mihail Hodorkovski cere să nu fie recunoscută victoria lui Putin

18:51În Rusia, președinta Comisiei Electorale laudă victoria „record” a lui Vladimir Putin ca fiind fără precedent în istoria țării

18:41Opozantul rus Mihail Hodorkovski cere să nu fie recunoscută victoria lui Putin

18:22 Un concert are loc la această oră în Piața Roșie din Moscova, pentru a sărbători alegerea lui Putin, dar și aniversarea a 10 ani de la anexarea Crimeei.

17:50 Consiliul UE a aprobat luni majorarea sprijinului pentru forțele armate ucrainene cu 5 miliarde de euro, printr-un fond de asistență dedicat, se arată într-un comunicat citat de The Guardian.

Săptămâna trecută, cele 27 de state membre ale UE au ajuns la un acord pentru a adăuga 5 miliarde de euro la un fond destinat să finanțeze achiziționarea de arme pentru Ucraina.

„Cu acest fond, vom continua să sprijinim Ucraina să se apere de războiul de agresiune al Rusiei cu tot ceea ce este necesar și atât timp cât va fi nevoie”, a declarat șeful politicii externe a UE, Josep Borrell.

17:04 Prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, l-a felicitat pe președintel rus Vladimir Putin pentru victoria sa în alegeri, afirmând că așteaptă cu nerăbdare intensificarea legăturilor între cele două țări, pentru a dezvolta parteneriatul lor strategic „special și privilegiat”.

Armata ucraineană arată cum a distrus o coloană blindată a rușilor

16:55Consiliul European a ajuns la un acord luni pentru acordarea a 5 miliarde de euro armatei ucrainene printr-un fond dedicat sprijinirii Ucrainei, relatează Reuters.

„Prin acest fond, vom continua să sprijinim Ucraina să se apere în războiul declanșat de către Rusia pentru cât timp va fi necesar”, a declarat șeful diplomației UE, Josep Borrell.

16:45 Armata ucraineană a arătat într-o nouă înregistrare video cum a distrus o coloană blindată a rușilor, afirmând că aceasta a intrat în „Triunghiul Bermudelor” în regiunea Donețk din estul țării.

16:18 Matteo Salvini, liderul partidului italian de extremă-dreapta Liga, care ocupă totodată funcția de vicepremier în guvernul de la Roma, spune că rezultatul alegerilor din Rusia trebuie acceptat, întrucât „atunci când oamenii votează, aceștia au întotdeauna dreptate”.

„Ei (rușii) au votat și noi (trebuie să) recunoaștem acest lucru, sperând că 2024 va fi anul păcii”, a declarat Salvini reporterilor, luni, potrivit Reuters.

15:30Donald Trump a declarat duminică, într-un interviu pentru FoxNews, că nu cunoaște motivele decesului opozantului rus Aleksei Navalnîi, dar crede că„ este posibil” ca președintele rus Vladimir Putin să fie implicat.

„Nu știu, dar probabil, mă refer că este posibil, chiar probabil”, a răspuns fostul președinte american în interviul pentru FoxNews, citat de Politico.

„Este un om tânăr, așadar statitic ar trebui să fie în viață încă pentru mult timp, prin urmare s-a întâmplat ceva neobișnuit”, a adăugat Donald Trump.

Putin a obținut la „alegerile” prezidențiale din weekend 87,29% din voturi

15:20 Partidul Popular European (centru-dreapta) cere miniștrilor de externe ai UE să declare că Vladimir Putin nu este președintele legitim al Rusiei.

„UE pregătește un nou pachet de sancțiuni care îi vizează pe cei implicați în moartea lui Alexei Navalnîi. Acesta este lucrul corect”, a declarat Rasa Juknevičienė, membră lituaniană a Parlamentului European și vicepreședinte al grupului PPE’ responsabil cu afacerile externe.

„Dar, pe lângă sancțiuni, statele membre ale UE ar trebui mai întâi să declare oficial că nu au avut loc alegeri în Rusia și că Vladimir Putin nu poate fi considerat liderul țării. Vladimir Putin nu este un președinte, iar votul nu a fost un scrutin”, a subliniat ea.

15:06 Vladimir Putin a obținut la „alegerile” prezidențiale din weekend 87,29% din voturi în condițiile în care au fost numărate 99,76 dintre voturile exprimate. „Este un record”, a declarat șefa Comisiei electorale, Ella Pamfilova.

14:32 Un grup independent de monitorizare electorală din Rusia a apreciat luni că alegerile prezidențiale pe care Vladimir Putin le-a câștigat detașat cu aproape 90% din voturi au fost „cele mai frauduloase și corupte” din istoria țării.

Golos (Vocea) a afirmat că cele trei zile de alegeri care s-au încheiat duminică nu pot fi considerate legitime deoarece „campania s-a desfășurat într-o situație în care articolele fundamentale ale Constituției ruse, care garantează drepturile și libertățile politice, nu erau practic în vigoare”.

„Niciodată nu am mai văzut o campanie prezidențială care să fie atât de departe de standardele constituționale”, a afirmat grupul într-un comunicat. (Reuters)

Fondat în 2000, Golos este singurul organism de supraveghere electorală din Rusia independent de autorități. Catalogat drept „agent străin” în 2013, i s-a interzis să trimită observatori la secțiile de votare. Unul dintre liderii săi, Grigori Melkonyants, este încarcerat și va fi judecat pentru acuzații considerate de Golos drept având motivații politice.

14 țări UE cer Băncii Europene de Investiții să finanțeze industria de apărare

14:26 Guvernul ucrainean alocă o sumă suplimentară de 5 miliarde de grivne (aproximativ 128 de milioane de dolari) pentru achiziționarea de drone de atac pentru armată, a anunțat luni ministrul Economiei, Iuliia Șvyrydenko.

Dronele au fost un instrument-cheie în lupta ucrainenilor contra agresiunii ruse. Volodimir Zelenski a spus că depășirea Rusiei în ceea ce privește operațiunile cu drone este una dintre prioritățile principale în 2024.

Zelenski a semnat, de asemenea, un decret pe 6 februarie prin care a creat o ramură separată a forțelor armate ucrainene dedicată dronelor. Se pare că aceasta se va concentra pe crearea de unități speciale specifice pentru drone, creșterea producției, intensificarea instruirii și promovarea inovațiilor. (Kyiv Independent.

13:33 Alegerile prezidenţiale din Rusia nu au fost „nici corecte, nici democratice, nici libere”, a declarat, luni, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, înainte de participarea la Consiliul şefilor diplomaţiilor din UE, care are loc la Bruxelles.

„Nu e nevoie să comentez rezultatele alegerilor prezidenţiale din Rusia. Ştim cu toţii că aceste alegeri nu au fost nici corecte, nici democratice, nici libere. România condamnă organizarea alegerilor prezidenţiale din Rusia în teritoriile anexate ilegal din Ucraina, dar şi din regiuni din Republica Moldova – Transnistria sau din Georgia – Osetia de Sud sau Abhazia, acestea fiind făcute cu încălcarea dreptului internaţional”, a afirmat Odobescu. (Agerpres)

13:28Paisprezece țări UE, printre care și România, cer Băncii Europene de Investiții să finanțeze industria de apărare.

În scrisoare, semnatarii solicită BEI, principala instituție de finanțare a Uniunii Europene, să își intensifice investițiile în sectorul apărării, „”în conformitate cu noile priorități ale UE”.

Moscova insistă asupra unei „zone-tampon” la granița cu Ucraina

12:57 Întrebat luni despre ideea creării unei zone-tampon la granița cu Ucraina, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că Moscova trebuie să se asigure că propriul teritoriu se află în afara razei de tirurilor ucrainene.

Declarația a venit în contextul în care Vladimir Putin a evocat posibilitatea creării unei astfel de zone în cadrul unui discurs ținut după ce a câștigat duminică „alegerile” prezidențiale din Rusia.

12:29 Două persoane au fost ucise și alte patru rănite în bombardamente ucrainene asupra satului Nikolskoye din regiunea rusă Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, a declarat luni guvernatorul local.

12:25 Kremlinul a afirmat luni că rezultatele alegerilor prezidențiale din Rusia au arătat că poporul rus este unit în jurul președintelui Vladimir Putin.

„Aceasta este cea mai elocventă confirmare a nivelului de susținere din partea populației țării pentru președintele său și a consolidării acesteia în jurul lui”, a declarat Dmitri Peskov.

Într-o discuție telefonică cu jurnaliștii, Peskov a respins criticile Statelor Unite privind alegerile, despre care Washingtonul a spus că nu au fost nici libere, nici corecte. El a declarat că Rusia nu ia în seamă astfel de opinii, iar încercările occidentale de a prezenta alegerile ca fiind ilegitime sunt absurde. (Reuters)

Ucraina a adunat date despre 128.000 de victime ale crimelor de război

11:42 Ucraina a colectat informații preprocesuale despre peste 128.000 de victime ale crimelor de război, a declarat Veronika Plotnikova, șefa centrului de coordonare a sprijinului pentru victime și martori din cadrul Procuraturii Generale.

Printre crimele de război se numără acte precum atacuri deliberate asupra civililor, atacuri asupra unor situri culturale sau instituții medicale, tortură și deportări. (The Guardian)

11:26 Liderii UE trebuie să gândească „în mod original” și să inventeze noi modalități financiare pentru a crește ajutorul militar acordat Ucrainei, a declarat luni ministrul leton de externe Krisjanis Karins.

„Trebuie să luăm în considerare fondurile europene, de exemplu o structură comună de îndatorare sau obligațiuni pentru a ajuta la demararea ajutorului și la consolidarea industriei europene de apărare. La ce ne pricepem noi este să găsim soluții tehnice pentru obiectivele noastre politice”, a declarat Karins înaintea unei reuniuni a miniștrilor de externe din UE.

„Rusia nu se va opri, poate doar să fie oprită”, a adăugat el, citat de Reuters.

11:19Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat pentru prima oară duminică, că politicianul de opoziţie Alexei Navalnîi urma să fie eliberat în cadrul unui schimb de prizonieri, chiar înainte de moartea sa, și i-a rostit pentru prima oară numele în public.

China și Coreea de Nord îl felicită pe Putin, europenii spun că nu au fost alegeri libere

11:02Victoria electorală a președintelui rus Vladimir Putin este lipsită de legitimitate, deoarece oamenii nu au fost liberi să aleagă, a declarat luni ministrul lituanian de externe Gabrielius Landsbergis. „În această atmosferă de lipsă de libertate cu siguranță nu pot exista alegeri”, a declarat Landsbergis înainte de o întâlnire cu colegii miniștri din UE la Bruxelles.

Realegerea lui Putin a avut loc într-un context de represiune în cadrul societății civile, iar condițiile pentru un scrutin liber și democratic nu au fost respectate, a afirmat și Ministerul francez de Externe într-un comunicat. De asemenea, ministerul a lăudat curajul „numeroșilor cetățeni ruși care au protestat pașnic împotriva acestui atac asupra drepturilor lor politice fundamentale”. (Reuters)

10:21 China l-a felicitat luni pe Vladimir Putin pentru victoria sa în alegerile prezidențiale din Rusia, exprimându-și convingerea că relațiile dintre cele două țări „vor continua să progreseze” în următorii ani. „China își transmite felicitările”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Lin Jian.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a trimis și el luni un mesaj lui Vladimir Putin, felicitându-l pentru realegerea sa în funcția de președinte, a agenția de presă a Phenianului, KCNA.

10:14 Șeful comisiei electorale din Rusia a declarat luni că prezența la vot la alegerile prezidențiale care s-au încheiat duminică a ajuns la 77,44%, un record al perioadei post-sovietice, transmite Reuters.

China ar putea participa la conferința de pace din Elveția

09:36 De la începutul invaziei ruse, agențiile ucrainene de aplicare a legii au descoperit aproape 400 de rețele infracționale care îi ajută pe cei care vor să se sustragă de la serviciul militar și să fugă în străinătate, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciului de frontieră al Ucrainei, Andriy Demchenko, potrivit Kyiv Independent.

Aceste rețele ar fi cerut între 7.000 și 10.000 de dolari pentru a furniza certificate false prin care persoanele sunt declarate inapte pentru serviciul militar din cauza unor probleme de sănătate inventate.

Potrivit Ukrinform, polițiștii de frontieră au reținut aproximativ 8.000 de persoane în 2023 pentru că au încercat să treacă frontiera în afara punctelor de trecere a graniței, în timp ce alte 3.000 de persoane au prezentat documente false la punctele de trecere.

09:01 China va lua în considerare posibilitatea de a participa la conferința de pace pe care neutra Elveție intenționează să o găzduiască în lunile următoare, a spus luni ambasadorul țării asiatice la Berna, citat de AFP.

Wang Shihting, ambasadorul Chinei în Elveția, a declarat într-un interviu acordat publicației Neue Zuercher Zeitung că toate părțile ar trebui să depună eforturi pentru a pune capăt războiului, care a început în urmă cu peste doi ani.

„Criza trebuie împiedicată să se agraveze și mai mult sau chiar să scape de sub control. Urmărim îndeaproape conferința privind Ucraina pe care Elveția o va găzdui și analizăm posibilitatea de a participa”, a spus el.

Declarația a venit în contextul în care Guvernul elvețian a spus că își propune să organizeze conferința de pace până în această vară, după ce ideea a fost lansată în ianuarie.

Noua estimare a pierderilor rusești

08:49 Publicația rusă independentă Mediazona, împreună cu BBC Rusia a confirmat numele a 47.701 soldați ruși care au fost uciși de la începutul invaziei. De la ultima actualizare Mediazona, la sfârșitul lunii februarie, numele a 3.047 de soldați ruși au fost adăugate la lista victimelor.

Potrivit sursei citate, probabil că cifrele reale sunt considerabil mai mari, deoarece informațiile pe care le-au verificat până acum provin din doar surse publice, precum necrologuri, postări ale rudelor, știri din presa regională și raportări ale autorităților locale. (Kyiv Independent)

08:36 Estimarea ucraineană a pierderilor rusești de ieri: 810 soldați, 19 tancuri, 17 alte blindate de luptă, 34 de tunuri, 68 diferite vehicule și 8 echipamente speciale.

Rușii au lansat 22 de drone Shahed peste noapte

07:47 Rusia a lansat azi-noapte din zona Primorsko-Akhtarsk 22 de drone Shahed, potrivit forțelor aeriene ucrainene. De asemenea, rușii au atacat regiunea Harkov cu 6 rachete e antiaeriene ghidate S-300/S-400 și regiunea Sumî cu două rachete X-59, a transmis sursa citată pe Telegram.

„În respingerea atacului aerian au fost implicate unități de rachete antiaeriene ale Forțelor Aeriene și ale Armatei, grupuri mobile de foc ale Forțelor de Apărare ale Ucrainei și echipamente de război electronic”, se afirmă în postare.

Potrivit ucrainenilor, au fost doborâte 17 drone Shahed în regiunile Kiev, Poltava, Hmelnîțkîi, Cerkasî, Kirovohrad, Dnipro, Vinița, Zaporojie și Rivne.

07:31 Întrebat de Reuters despre declarațiile lui Macron și despre riscurile și posibilitatea unui conflict între Rusia și NATO, Vladimir Putin a replicat: „totul este posibil în lumea modernă”.

„Este clar pentru toată lumea, că acest lucru ar însemna să fim la un pas de un al treilea război mondial la scară largă. Cred că aproape nimeni nu este interesat de acest lucru”, a declarat el jurnaliștilor.

Putin a susținut că militari NATO sunt deja prezenți în Ucraina, adăugând că Rusia a observat că pe câmpul de luptă se vorbește atât engleza, cât și franceza. „Nu este nimic bun în asta, în primul rând pentru ei, pentru că mor acolo și în număr mare”, a afirmat el.

Scurtă recapitulare a evenimentelor recente privind războiul:

–––––-

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro