Sari direct la conținut

​VIDEO. 25 întrebări despre vaccinul anti-COVID19 (7) : De ce se fac două doze de vaccin?

Stocare vaccin, Foto: Sirawit Hengthabthim, Dreamstime.com
Stocare vaccin, Foto: Sirawit Hengthabthim, Dreamstime.com

​În contextul în care românii sunt printre cei mai reticenți europeni în ceea ce privește vaccinarea anti-COVID-19, HotNews.ro a stat de vorbă cu experți în domeniu și încercăm să răspundem la toate întrebările esențiale referitoare la acest subiect. În cadrul seriei video „25 de întrebări despre vaccinul anti-COVID-19”, publicăm un răspuns pe zi, atât referitor la modul de funcționare a vaccinurilor, cât și la procesul prin care vaccinurile vor ajunge la populație.

Doar 21,8% dintre români s-ar vaccina împotriva Covid-19 imediat ce ar avea posibilitatea, 30% ar aștepta doar după ce vor vedea dacă cei deja vaccinați nu au avut probleme, în timp ce 38,6% dintre persoanele chestionate nu vor să se vaccineze, arată un barometru de sănătate publicat în noiembrie. Asta în condițiile în care, potrivit experților, nu există alte soluții mai eficiente pentru a opri pandemia COVID-19 și pentru a ne putea relua astfel viața dinainte.

Pentru a lămuri toate aspectele referitoare la vaccinare, HotNews.ro a adresat mai multe întrebări unor specialiști, iar răspunsurile acestora vor fi prezentate în seria video „25 de întrebări despre vaccinul anti-COVID-19”. În fiecare zi, publicăm un răspuns de un minut la întrebări esențiale despre acest subiect. Clipurile video vor putea fi vizionate pe site-ul HotNews.ro și pe conturile noastre de Facebook și Instagram.

Întrebarea de astăzi: De ce se fac două doze de vaccin anti-COVID19?

Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie:

„După prima doză de vaccin, în general, la vaccinuri este necesar un interval de latență de aproximativ două săptămâni între momentul administrării vaccinului și cel al apariției filtrului protector de anticorpi. În cazul acestui vaccin s-a discutat despre varianta aceasta, în care să se administreze o a doua doză. Această doză „booster” are rolul de a întări, de a amplifica răspunsul imun obținut în urma primei doze.”

Citește și:

De ce nu cumpărăm vaccin din Rusia?

Dacă am avut COVID-19 mai trebuie să-mi fac vaccin?

Care este diferența dintre vaccinul produs de Pfizer și cel produs de AstraZeneca? Dacă aș putea să aleg, cu care ar trebui să mă vaccinez?

Am 20 de ani și nu am fost niciodată bolnav, de ce ar trebui să mă vaccinez?

Ce procent din populație ar trebui să se vaccineze pentru ca pandemia să se încheie?

Ce înseamnă că vaccinul este eficient în proporție de 95%?

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro