Sari direct la conținut

Salvați Copiii cumpără două ambulanțe noi pentru cel mai mare spital de copii din România. Suma necesară a fost strânsă în doar o săptămână, din donații

HotNews.ro
Ambulanta, Foto: Salvati Copiii
Ambulanta, Foto: Salvati Copiii

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, cel mai mare spital pentru copii din România, va primi două ambulanțe special proiectate pentru uzul pediatric, pentru a putea efectua transferul medical al copiilor care necesită consulturi interdisciplinare sau unele tratamente. Suma necesară – 162.242 de euro – a fost strânsă în doar o săptămână de Organizația Salvați Copiii România, din donații. Peste 600 de copii sunt tratați zilnic la spitalul „Grigore Alexandrescu”.

„Într-o singură săptămână de la lansarea apelului, Salvați Copiii România a reușit să mobilizeze fonduri totale de 162.242 de euro, prin generozitatea donatorilor individuali și a companiilor Lidl România și BCR. În urma apelului la solidaritate, lansat de Salvați Copiii România, Lidl România s-a implicat pentru a dona peste 76.000 de euro, suma necesară achiziției unei ambulanțe care să ajungă la medicii de la Grigore Alexandrescu. În același timp, peste 5.782 de persoane fizice au donat 46.242 de euro, iar Banca Comercială Română (BCR) a acoperit restul sumei de 40.000 de euro, necesară pentru a doua ambulanță”, arată reprezentanții Organizației Salvați Copiii.

„Cauza copiilor care au nevoie de tratament medical a trezit atâta solidaritate încât pentru noi a fost realmente un miracol. Donațiile financiare au fost dublate de solidaritatea românilor și pentru asta suntem recunoscători”, afirmă Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al Salvați Copiii România.

Donațiile care se vor mai strânge vor fi direcționate tot către Spitalul Grigore Alexandrescu, pentru achiziționarea de echipamente medicale performante, precum un aparat de radiologie pentru blocul operator sau alte echipamente specifice intervențiilor de specialitate.

„Această probă de solidaritate socială extraordinară nu ar fi fost posibilă fără implicarea generoasă a lui Mihai Șora, al cărui desen pentru cauza #ambulanțăpentruviață ne-a emoționat, a Amaliei Năstase, ambasador Salvați Copiii România, precum și a unor bloggeri care s-au implicat de îndată”, arată Organizația Salvați Copiii.

Spitalul „Grigore Alexandrescu” are 10 secții clinice și numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoțitoare și 17 ambulatorii de specialitate. Anual sunt efectuate aici peste 200.000 de consultații și sunt internați peste 30.000 de copii cu vârste între o zi și 18 ani, dintre care peste 60% constituie urgențe medico-chirurgicale. Media zilnică a pacienților care se prezintă la spital pentru numeroase probleme este de 600 de copii, variind de la malformații congenitale până la traumatisme.

În anul 2021, Organizația Salvați Copiii România a extins programul de combatere a mortalităţii infantile și în secţiile de pediatrie din spitalele din ţară, afectate de o subfinanţare acutizată în contextul pandemiei. Primele intervenţii de urgenţă au fost făcute în județul Mureș, la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș și Spitalul Clinic de Urgență Mureș, în valoare totală de 150.000 euro, în București, la Maternitatea Bucur, în valoare de 30.000 de euro și în județul Mehedinți, la Spitalul Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin, în valoare de 10.000 de euro.

În prima parte a anului 2021 vor fi dotate 10 unităţi medicale, cu aparatură în valoare de 1.000.000 de euro.

Toti cei care doresc să se implice pot trimite formularul de redirecţionare a 3,5% din impozitul pe venit pe adresa sustinator@salvaticopiii.ro, pentru dotarea maternităților și secțiilor de pediatrie din România cu echipamente medicale performante. Termenul limită de depunere este 25 mai.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro