Sari direct la conținut

Handbal: Antrenorul Xavi Pascual pleacă de la Dinamo – Oferta de nerefuzat primită și înlocuitorul spaniolului

HotNews.ro
Xavi Pascual, Foto: Inquam Photos / Stefan Constantin
Xavi Pascual, Foto: Inquam Photos / Stefan Constantin

Xavi Pascual nu va mai fi antrenorul echipei de handbal masculin Dinamo București. Anunțul a fost făcut de Ionuț Popa, președintele clubului.

Xavi Pascual va fi antrenorul lui Veszprem

După trei ani în care a obținut rezultate impresionante pe banca „dulăilor”, Pascual a ales să plece la Veszprem, care „i-a făcut o ofertă uriașă”.

Potrivit GSP, Xavi Pascual (fost antrenor la Barcelona și selecționer al României), va primi un salariu lunar de 30.000 euro la gruparea din Ungaria. De asemenea, Dinamo va încasa 200.000 de euro (clauza de reziliere a tehnicianului iberic).

„Este adevărat că Xavi Pascual va pleca de la Dinamo. Veszprem i-a făcut o ofertă uriaşă, iar în acest moment singurele discuţii rămase sunt legate de clauza de reziliere. Ei ne-au propus ceva, dar noi vrem să o achite integral.

Nu cred că va fi niciun fel de problemă. Nu avem cum să îl ţinem şi moral nu ar fi corect. Ne-a transmis că a primit o ofertă uriaşă de la Veszprem, bani pentru transferuri de top, are acolo şi câţiva copii de suflet pe care i-a crescut la Barcelona” – Ionuț Popa, citat de Fanatik.

David Davis, noul antrenor al echipei de handbal Dinamo București

Președintele clubului CS Dinamo a anunțat și că echipa va fi antrenată de David Davis (47 de ani), un alt spaniol, care ultima oară a pregătit-o pe Al-Ahly (Egipt).

„În locul lui Xavi Pascual va veni David Davis, un antrenor de mare experienţă. Vreau să îi mulţumim lui Xavi Pascual, a creat aici o maşină de handbal şi a adus nişte jucători extraordinari, ne-a dus şi în Final Four.

Eu sunt convins că va reuşi să câştige Liga Campionilor şi la Veszprem, având în vedere proiectul care se construieşte acolo şi câţi bani sunt gata să investească. Evident, la noi proiectul continuă şi vom aduce un antrenor de top în locul lui Pascual” – Ionuț Popa, potrivit sursei citate.

De-a lungul timpului, David Davis a mai trecut pe RK Vardar (alături de care a câștigat Champions League în sezonul 2016/17, ca asistent al lui Raul Gonzalez), Rusia (secund), Egipt, Veszprem și Al Ahly.

Sursă foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro