Sari direct la conținut

VIDEO ​Handbal: Barcelona a câștigat Liga Campionilor – Joan Laporta, sărbătoare pe teren

HotNews.ro
Barcelona a castigat Liga Campionilor la handbal masculin, Foto: Franziska Gora/Jan Huebner / imago sportfotodienst / Profimedia
Barcelona a castigat Liga Campionilor la handbal masculin, Foto: Franziska Gora/Jan Huebner / imago sportfotodienst / Profimedia

Clubul FC Barcelona a câştigat Liga Campionilor la handbal masculin pentru a 12-a oară în istorie, după ce a învins formația daneză Aalborg, scor 31-30, în ultimul act al Final Four-ului de la Koln.

Barcelona vs Aalborg 31-30, în finala Ligii Campionilor la handbal masculin

Meciul a fost foarte echilibrat, dar catalanii s-au aflat aproape de fiecare dată în față. Aalborg a condus o singură dată, scor 15-14, chiar înainte de pauză.

Finalul partidei a fost unul tensionat, iar Mikkel Hansen a fost aproape de a egala la ultima fază. Starul danez, care se va retrage după Jocurile Olimpice de la Paris, a trimis peste zid, dar a nimerit bara.

Medalia de bronz, pentru care s-au duelat două echipe din Germania, a fost câștigată de THW Kiel (32-28 vs SC Magdeburg, campioana din 2023).

În istoria competiţiei, FC Barcelona are cele mai multe trofee câştigate (12). Două echipe din România au cucerit cel mai important trofeu continental: Steaua Bucureşti (1968, 1977) şi Dinamo Bucureşti (1965), pe vremea când competiția se numea Cupa Campionilor Europeni și era organizată de IHF.

Joan Laporta, președintele clubului catalan, a sărbătorit alături de jucători câștigarea trofeului.

Rezumatul finalei dintre Barcelona și Aalborg

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro