Sari direct la conținut

Amical: Anglia vs Bosnia-Herţegovina – Antrenament pe Wembley

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Anglia – Bosnia-Herţegovina, meci de pregătire, este programat, luni, 3 iunie, de la ora 21:45, pe St. James’ Park din Newcastle, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3 şi Prima Sport 1.

Anglia, calificată fără emoţii, şi Bosnia-Herţegovina, care a ratat prezenţa la turneul final în urma unui play-off, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante amicale de dinaintea Campionatului European din 2024.

Anglia s-a calificat la Euro 2024 după ce a câştigat Grupa C din preliminarii, cu 20 de puncte (şase victorii şi două rezultate de egalitate), cu şase mai multe decât Italia (din grupă au mai făcut parte, Ucraina, Macedonia de Nord şi Malta).

Reprezentativa lui Gareth Southgate vine după două partide fără victorie în meciurile amicale disputate în luna martie, 0-1 cu Brazilia şi 2-2 cu Belgia, ambele pe Wembley.

Anglia este pe locul 22 în clasamentul FIFA şi va mai disputa o partidă amicală înainte de debutul la Euro 2024, vineri, 7 iunie, pe Wembley, cu Islanda.

La Euro 2024, Anglia va juca în Grupa C, cu Serbia, Danemarca şi Slovenia.

Bosnia-Herţegovina a ratat calificarea la turneul final al Campionatului European din 2024 după ce a fost eliminată în play-off-ul B din Nations League, în semifinale, de Ucraina, scor 1-2 pe teren propriu (a condus cu 1-0 şi a cedat ca urmare a două goluri încasate în minutele 85 şi 88).

Naţionala antrenată din aprilie 2024 de fostul internaţional bosniac Sergej Barbarez terminase preliminariile pe locul 5 în Grupa J, cu 9 puncte (doar peste Liechtenstein, cu 0 puncte), departe de primele două clasate, Portugalia (30 de puncte) şi Slovacia (22 de puncte), dar şi sub Luxemburg (17 puncte) şi Islanda (10 puncte).

De altfel, singurele succese obţinute de Bosnia-Herţegovina în ultimele 10 meciuri sunt cele obținute contra modestei selecţionate din Liechtenstein (2-1 acasă şi 2-0 în deplasare), iar în rest a pierdut de opt ori.

Bosnia-Herţegovina este pe locul 74 în clasamentul FIFA şi va mai disputa o partidă amicală înainte de debutul Euro 2024, duminică, 9 iunie, la Empoli, cu Italia.

Cele două echipe naţionale nu s-au mai întâlnit până acum într-un meci amical sau oficial, aceasta fiind prima confruntare directă.

Superbet oferă cota 1,53 pentru pronosticul Pauză/Final 1/1: gazdele să conducă la pauză şi să se impună la final în meciul Anglia – Bonsia-Herţegovina.

Anglia – Bosnia-Herțegovina Pauză/Final 1/1
Cotă 1,53

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro