Sari direct la conținut

​Amical: Danemarca vs Suedia – Derby scandinav la Copenhaga

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Danemarca – Suedia, meci de pregătire, este programat, miercuri, 5 iunie, de la ora 20:00, pe Parken National Stadion din Copenhaga, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 3.

Danemarca, ajunsă fără emoţii la turneul final din Germania, şi Suedia, care a ratat calificarea la Campionatul European, reiau una dintre întâlnirile de tradiţie din fotbalul internaţional, de data aceasta într-o partidă de verificare perfectată înainte de debutul Euro 2024.

Danemarca a terminat pe locul 1 în Grupa H din preliminarii, cu 22 de puncte, tot atâtea câte a avut şi a doua clasată, Slovenia (în faţa căreia a avut avantajul meciurilor directe), în condiţiile în care din grupă au mai făcut parte Finlanda (18p), Kazakhstan (18p), Irlanda de Nord (9p) şi San Marino (0p).

În cele două partide de pregătire disputate în luna martie, ambele pe teren propriu, reprezentativa condusă de Kasper Hjulmand a înregistrat un rezultat de egalitate, 0-0 cu Elveţia, şi un succes, 2-0 cu Insulele Feroe (Danemarca este fără eşec la Copenhaga de doi ani, de la un 0-1 cu Croaţia în Nations League).

Danemarca, ocupanta locului 21 în clasamentul FIFA, va mai disputa un meci amical înainte de debutul la Euro 2024, sâmbătă, 8 iunie, la Brondby, cu Norvegia.

Danemarca va juca la Euro 2024 în Grupa C, cu Anglia, Serbia şi Slovenia.

Suedia a terminat pe locul 3 în Grupa F din preliminarii, cu 10 puncte, la distanţă mare de cele două echipe calificate, Belgia (20p) şi Austria (19p), reuşind să se claseze doar peste Azerbaidjan (7p) şi Estonia (1p).

Naţionala antrenată de Jon Dahl Tomasson (fostul internaţional danez a fost instalat pe 1 martie 2024) a disputat trei partide de verificare în acest an, una în luna ianuarie, 2-1 acasă cu Estonia, şi două în luna martie, 2-5 în deplasare cu Portugalia şi 1-0 pe teren propriu cu Albania.

Suedia, care ocupă locul 27 în clasamentul FIFA, va mai disputa un meci de pregătire înainte de debutul Euro 2024, sâmbătă, 8 iunie, la Stockholm, cu Serbia.

Cele două echipe naţionale s-au întâlnit de 107 ori în istorie (Suedia conduce în meciurile directe cu Danemarca, 46-41, alte 20 s-au terminat la egalitate), iar ultima confruntare a fost tot un meci amical, disputat în 2020, la Brondby, Danemarca – Suedia 2-0.

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Danemarca – Suedia.

Danemarca – Suedia 1X
Cotă 1,25

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro