Sari direct la conținut

Amical: Portugalia vs Irlanda – Lusitanii, favoriţi înainte de Euro 2024

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Portugalia – Irlanda, meci de pregătire, este programat, marţi, 11 iunie, de la ora 21:45, pe Estadio Municipal de Aveiro, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Portugalia, calificată en fanfare la Campionatul European din Germania, şi Irlanda, una dintre marile dezamăgiri ale preliminariilor, se întâlnesc într-una dintre cele mai tari partide amicale înainte de starul Euro 2024.

Portugalia a câştigat Grupa G, cu zece victorii din tot atâtea meciuri disputate şi golaveraj 30-2, fiind clasată peste Slovacia 822), Luxemburg (17), Islanda (10), Bosnia-Herţegovina (9) şi Liechtenstein (0p).

În partidele de verificare din luna martie, selecţionata condusă de Roberto Martinez a trecut cu 5-2 acasă de Suedia şi a pierdut cu 0-2 în Slovenia, iar în meciurile amicale din iunie, disputate pe teren propriu, a câştigat cu Finlanda, scor 4-2, şi a cedat cu Croaţia, scor 1-2.

De menţionat că marea vedetă a lusitanilor, Cristiano Ronaldo, a mai jucat pentru echipa naţională în 2024 doar în amicalul din Slovenia!

Portugalia, care ocupă locul 6 în clasamentul FIFA, va juca la Euro 2024 în Grupa F, cu Turcia, Cehia şi Georgia.

Irlanda a terminat pe locul 4 în grupa D, cu 6 puncte, după Franţa (22p), Olanda (18) şi Grecia (13p), şi doar peste Gibraltar (0p), singura echipă pe care a învins-o (3-0 acasă şi 4-0 în deplasare).

Reprezentativa lui John O’Shea (interimar din 28 februarie 2024) a remizat cu Belgia, scor 0-0, şi a pierdut cu Elveţia, scor 0-1, în partidele de verificare din luna martie, pentru în luna iunie să câştige, acasă, cu Ungaria, scor 2-1, într-un alt meci amical.

Irlanda, care ocupă locul 60 în clasamentul FIFA, va debuta în septembrie în Nations League, fiind repartizată în Grupa 2 din Liga B, alături de Anglia, Finlanda şi Grecia.

Cele două echipe naţionale s-au confruntat ultima oară în preliminariile pentru CM 2022 din Qatar, când Portugalia s-a impus în tur cu Irlanda, pe teren propriu, scor 2-1, pentru ca în retur să se consemneze un rezultat de egalitate, scor 0-0.

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Portugalia – Irlanda.

Portugalia – Irlanda 1
Cotă 1,25

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro