Sari direct la conținut

Studiu: Tinerii slabesc mai greu decat parintii lor

HotNews.ro

Alegerile alimentare si activitatea fizica nu sunt singurii factori implicati in procesul de pierdere a greutatii. Un nou studiu evidentiaza efectele negative ale diferitelor moduri de viata, care s-au schimbat in mod drastic in ultimii 40 de ani, scrie metronews.fr, citat de Agerpres.

Potrivit studiului realizat de o echipa de cercetatori canadieni, momentul nasterii ar influenta capacitatea de a slabi mai mult sau mai putin.

Astfel, cei nascuti dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial (asa-zisii „baby-boomers”) si tinerii generatiei Y (cu varste cuprinse intre 15 si 35 de ani) nu se comporta la fel in privinta regimurilor alimentare. Primii ar avea tendinta sa ia mai putin in greutate decat copiii lor.

In cadrul studiului, publicat in revista Obesity Research & Clinical Practice, cercetatorii au analizat datele privitoare la obiceiurile alimentare a 36.400 de adulti americani intre 1971 si 2008.

Au fost stranse si informatii despre activitatea fizica a 14.419 adulti intre 1988 si 2006. Toate studiile arata ca un regim alimentar echilibrat si miscarea duc la pierderea kilogramelor in plus, insa cel mentionat a demonstrat ca acest lucru nu este la fel de eficient pe termen lung, mecanismul de pierdere in greutate fiind mult mai complex, potrivit cercetatorilor. Astfel, evolutiile inregistrate in modul de viata in ultimii ani ar pune obstacole in calea metabolismului.

Medicamente, pesticide, mese neregulate, stres, lipsa de somn ¬ toti acesti factori ar impiedica noile generatii sa slabeasca la fel ca cei mai varstnici, care ar fi mai putin expusi la aceste elemente.

Chiar daca cercetarea arata ca in prezent este mai greu sa slabesti, nimeni nu spune ca este imposibil. Alimentatia trebuie insa bine controlata, nefiind suficienta atentia acordata caloriilor. Este recomandabil sa se manance la ore fixe si sa se evite preparatele de gata.

O mancare gatita in casa are evidente calitati nutritionale si permite limitarea cantitatilor de grasimi, zahar si sare consumate. In plus, miscarea ajuta mult al reglarea poftei de mancare, a somnului si la controlarea stresului, incheie metronews.fr.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro