Sari direct la conținut

SUA: Pentru moment nu s-a stabilit o legătură între cheagurile de sânge şi vaccinul Johnson & Johnson (FDA)

HotNews.ro
Vaccinul Johnson & Johnson, Foto: Bruce Cotler / Zuma Press / Profimedia
Vaccinul Johnson & Johnson, Foto: Bruce Cotler / Zuma Press / Profimedia

Agenţia Statelor Unite pentru Medicamente (FDA) a anunţat vineri că în acest moment nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate între formarea cheagurilor de sânge şi injectarea vaccinului anti-COVID-19 al companiei Johnson & Johnson, precizând totodată că investighează cazurile din Statele Unite, transmit AFP și Agerpres.

„FDA este la curent cu informaţiile din Statele Unite despre evenimente tromboembolice grave, uneori asociate cu trombocitopenie (niveluri scăzute de trombocite în sânge), care au apărut la câteva persoane care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu Janssen – numele filialei europene a Johnson & Johnson -„, a declarat FDA pentru AFP.

„În acest moment, nu am găsit o legătură cauzală cu vaccinarea şi continuăm investigaţia şi evaluarea acestor cazuri”, a adăugat agenţia.

„Vom ţine publicul la curent când vom afla mai multe”, a dat asigurări FDA.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat vineri că investighează legăturile dintre vaccinul Johnson & Johnson şi cazuri în care au fost detectate cheaguri de sânge.

„Un caz a apărat în timpul unui studiu clinic şi trei în cadrul vaccinării în Statele Unite. Unul dintre ele a fost fatal”, a adăugat EMA.

FDA a spus că este „la curent cu comunicatul de presă al EMA”, care se „bazează” pe informaţii pe care agenţia SUA i le-a furnizat, „primite în timpul utilizării post-autorizare a vaccinului anti-COVID-19 al Janssen” în Statele Unite.

Vaccinul cu doză unică Johnson & Johnson a fost autorizat de urgenţă în Statele Unite la sfârşitul lunii februarie, după cele care necesită inocularea a două doze, Pfizer / BioNTech şi Moderna.

Autoritatea de reglementare europeană a aprobat, de asemenea, Johnson & Johnson şi implementarea sa în ţările Uniunii Europene urmează să înceapă în cursul lunii aprilie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro