Sari direct la conținut

Subiectele zilei: Asociația Victimelor Accidentelor de Circulație vorbește despre “rețele de vânători de despăgubiri”. “Sunt mână în mână cu polițiști, SMURD și cadre medicale”; Cum primesc anual mii de funcţionari din Ministerul de Interne pensii de poliţişti; Nu cetățenii, ci blaturile cu televiziunile îi țin pe Gabriela Firea și pe primarii de sectoare în cursa pentru primării!

HotNews.ro
Subiectele zilei, Foto: Colaj foto
Subiectele zilei, Foto: Colaj foto

Nu cetățenii, ci blaturile cu televiziunile îi țin pe Gabriela Firea și pe primarii de sectoare în cursa pentru primării! Zecile de milioane de euro cheltuite pe publicitate TV de către instituțiile Primăriei Capitalei și primăriilor de sectoare au ajuns să deformeze felul în care televiziunile prezintă viața oamenilor. Bucureștenii trăiesc într-o realitate sufocantă, în timp ce, atât în calupurile de publicitate, cât și la știri, ni se arată un oraș plin de realizări. Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a descoperit că, în cazul licitației pentru cele 100 de tramvaie noi, comisia Primăriei Capitalei a inversat, pur și simplu, clasamentul. În loc să câștige Astra Vagoane cu 7 puncte avans, au câștigat cei de la Durmazlar din Bursa cu un punct. Cum au manipulat rezultatul angajații Gabrielei Firea? I-au lăsat pe turci să depună acte după data limită stabilită prin caietul de sarcini, relatează Tolo.ro.

Bilanțul furturilor de lemne în Cluj în 2019: Sute de metri cubi de lemne tăiați ilegal, în valoare de sute de mii de lei, sute de dosare deschise, zeci de cercetați. Sute de metri cubi de lemne tăiați ilegal, în valoare de 200.000 de lei – acesta e bilanțul controalelor forestiere doar în județul Cluj și doar în acest an. Numărul controalelor în păduri a ajuns în acest an la 345, cu rezultate considerabile – au fost înregistrate 223 dosare penale având ca obiect infracţiuni la regimul silvic, fiind cercetate 44 persoane. De asemenea, s-a dispus confiscarea cantităţii de 717,43 metri cubi de material lemnos, în valoare de 200.000 de lei, şi a 16 ferăstraie mecanice. Cifrele apar în raportul trimestrial al Autorității Teritoriale de Ordine Publică, potrivit Actual de Cluj.

Lunga noapte spaniolă. Cum aduci 196 de state împreună? La Conferința pentru Climă, organizată de ONU la Madrid, divergențele sunt evidente. În culise, în prelungiri, se caută încă o soluție de compromis. Lumea așteaptă un singur anunţ: „Participanții la cea de 25-a conferință ONU dedicată Climei (COP25) au căzut de acord asupra unei declarații comune.” Anunțul se lasă însă așteptat. Iar negocierile se prelungesc de la o oră la alta, întocmai ca și la întrunirile anterioare dedicate climei. Și în timpul nopții, textele au fost din nou editate, au fost căutate noi formule de compromis care să ascundă oarecum interesele atât de diferite. Și de această dată vor exista voci care vor lăuda formulările, în vreme ce alții le vor critica fără nicio reținere, arată DW.

Moulin Rouge a împlinit 130 de ani. Ce se mai vede azi în spectacolele sale? Moara de vânt roșie – sau Moulin Rouge – din Pigalle. Cu mai bine de un secol în urmă, era punctul central al promiscuității și scandalului în Franța. Fete sumar îmbrăcate stăpâneau această scenă. Astăzi, lucrurile nu se mai fac atât de îndrăzneț, spune Megane, o dansatoare de la Moulin Rouge. Tânăra de 22 de ani s-a alăturat echipei celebrului cabaret în urmă cu șase luni. Un dans care pe vremuri făcea mare vâlvă, ca un rezumat al independenței femeilor, cancanul a cunoscut faima la Moulin Rouge, în Paris, spre sfârșitul secolului al XIX-lea și a devenit cel mai faimos dans din Franța. Legenda spune că în vremurile bune, cea mai talentată dansatoare putea să-i zboare pălăria de pe cap unui bărbat cu o singură mișcare de picior, conform Digi24.

Cum primesc anual mii de funcţionari din Ministerul de Interne pensii de poliţişti. Cu şase luni înainte de pensionare, piloşii din Poliţia Română, care au stat zeci de ani pe funcţii călduţe de birou, sunt trecuţi, pe hârtie, la munca de teren care este recompensată cu sporuri şi creşteri salariale, lucru care se resimte ulterior în pensiile mult mai mari decât cele cuvenite. În fiecare an, cel puţin 1.000 de poliţişti, care toată viaţa au făcut muncă de birou, trec în rezervă cu pensii umflate artificial, printr-o manevră birocratică. Este vorba de cei cu pile la şefii de inspectorate. În ultimele şase luni de serviciu, aceştia sunt mutaţi pe hârtie la munca operativă, care le oferă sporuri, ce se regăsesc ulterior într-o pensie mai mare, arată Adevărul.ro.

România, cea mai poluată țară din UE. Marile platforme industriale s-au închis, noxele au rămas. Poluarea ne urmărește ca o fantomă a trecutului. Țara noastră a închis în ultimii 30 de ani toate marile platforme industriale, dar nu a scăpat de noxe. Societatea de consum a venit la pachet cu risipă, iar aceasta s-a transformat în gunoi. Am tăiat pădurile până la pragul de pericol și am importat din țările dezvoltate milioane de mașini vechi și poluante. Mizeria produsă de oameni, nepăsarea edililor și nerespectarea legilor sunt astăzi inamicii aerului curat. Prețul plătit pentru cele 2.000 de întreprinderi și 180 de plaforme industriale a fost imens. România a devenit în câteva zeci de ani una dintre cele mai poluate și mai poluante țări europene. Statul comunist nu s-a gândit la protecția mediului, relatează Știrile Pro Tv.

Asociația Victimelor Accidentelor de Circulație vorbește despre “rețele de vânători de despăgubiri”. “Sunt mână în mână cu polițiști, SMURD și cadre medicale”. În România, avocații și SRL-urile care se ocupă cu recuperarea despăgubirilor pentru victimele accidentelor rutiere își dispută anual sute de milioane de euro din piața de asigurări. O nișă destul de mare, din nefericire, întrucât țara noastră este pe locul 1 în Europa la numărul de decese din accidentele rutiere. Președintele Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație (AVAC), Cătălin Codescu, vorbește despre existența unor rețele prin care anumiți avocați și “experți în despăgubiri” din cadrul unor societăți cu răspundere limitată (SRL) ajung imediat după producerea accidentelor la victimele sau la familiile acestora, conform Libertatea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro