Sari direct la conținut

Subiectele zilei: Ce sanse sunt ca Liviu Dragnea sa ramana si fara mandatul de parlamentar; Polonia se scufunda in haos politic, dupa adoptarea masurilor care limiteaza independenta Justitiei, a presei si libertatile individuale; Miliardul furat, pus la adapost

HotNews.ro
Subiectele zilei, Foto: Colaj foto
Subiectele zilei, Foto: Colaj foto

Ce sanse sunt ca Liviu Dragnea sa ramana si fara mandatul de parlamentar.Desi Regulamentul Camerei Deputatilor interzice, teoretic, unui condamnat penal sa fie validat ca parlamentar, liderul PSD Liviu Dragnea are sanse mari sa castige la Curtea Constitutionala, pentru ca interdictia este neaplicabila in realitate. Iata de ce. Discutia despre validarea mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea arata in primul rand cat de anapoda sunt legile in Romania. Desi in Regulamentul Camerei Deputatilor scrie negru pe alb ca persoanele condamnate pentru fraude electorale nu pot fi validate ca parlamentari, in realitate nu e chiar asa. Agentia News.ro a scris ca articolul 7, alineatul 3 din Regulamentul Camerei Deputatilor l-ar putea lasa pe Liviu Dragnea in afara Parlamentului, dupa ce tot din cauza cazierului a ratat si functia de premier, mentioneazaAdevarul.

Polonia se scufunda in haos politic, dupa adoptarea masurilor care limiteaza independenta Justitiei, a presei si libertatile individuale. O analiza realizata deRomania Liberasugereaza ca o criza politica din Polonia a depasit in acest weekend un nou prag. In timp ce guvernul de dreapta este acuzat ca vrea sa controleze media si a votat legi in forta, mii de manifestanti si-au inmultit actiunile contra Executivului polonez. Mai multe mii de persoane s-au reunit sambata in fata palatului prezidential din Varsovia pentru a apara libertatea presei, amenintata, sustin ei, de dreapta populista aflata la putere, si pentru a denunta fraudele presupuse in voturile din Parlament din ajun.

Miliardul furat, pus la adapost.O initiativa legislativa care prevede iertarea celor care si-au tainuit averile, daca le vor declara pana la 15 aprilie 2017 si vor plati 2% din valoarea averii nedeclarate, a trecut cu viteza fulgerului prin Parlament. Vineri, controversata initiativa legislativa a fost votata in prima lectura de majoritatea parlamentara controlata de oligarhul Vlad Plahotniuc, fara a fi avizata de o serie de institutii, inclusiv de Centrul National Anticoruptie. Societatea civila si opozitia au incercat sa reactioneze, dar puterea oligarhica a impins proiectul ignorand toate atentionarile de impact nociv asupra economiei, de parca ar fi existat un angajament al guvernarii fata de anumite grupari din subteran care ar avea de legalizat niste bani murdari, anuntaDeutsche Welle.

Cehoslovacia i-a spionat pe Donald Trump si pe prima sa sotie, Ivana, in perioada comunista. Serviciul secret al fostei tari comuniste Cehoslovacia l-a spionat indelung pe Donald Trump, iar unul dintre informatori sustinea, in 1977, ca presedinte-ales al SUA este „scutit complet de impozit pentru urmatorii 30 de ani”, relateaza The Guardian. Agentia de informatii de stat comunista de pe atunci, Bezpecnost Statni (StB), care se ocupa de orice activitate considerata periculoasa statului sau de influenta occidentala, i-a spionat pe Donald Trump si pe prima sotie a sa, cehoslovaca Ivana Zelnickova, in anii 1970 si 1980, pe vremea cand ea facea calatorii regulate din Statele Unite inapoi in tara natala pentru a-si vizita tatal, Milos Zelnicek, scrie publicatia britanica The Guardian, citata deEurActiv.ro.

Misterul fotografiei asasinului evreu, care i-a permis lui Hitler sa declanseze Operatiunea Kristallnacht. Descoperirea unei fotografii din 1946 a lui Herschel Grynszpan, despre care se credea ca a murit in razboi, ridica noi semne de intrebare despre legatura dintre acesta si nazisti. Asasinarea de catre Herschel Grynszpan a unui diplomat german, la Paris, le-a oferit nazistilor ocazia de a declansa Operatiunea Kristallnacht, progromul impotriva evreilor din 9 noiembrie 1938. Pana acum, se credea ca evreul polonez Herschel Grynszpan a murit intr-un lagar de concentrare in anii 1940. Insa o fotografie descoperita in arhivele Muzeului Evreiesc de la Viena pare sa demonstreza ca Grynszpan a supravietuit razboiului. Instantaneul, facut in Germania in 19446, il infatiseaza pe tanarul in varsta de 24 de ani, pe atunci, intr-un grup de persoane, scrieEVZ.

Obtuzi, mofluzi, confuzi si zaluzi. Fisa medicala privind starea „dreptei”. Asa zisa „unificare a dreptei”, care ar putea aduce un binemeritat „guvern de dreapta” si sa ofere Romaniei o „guvernare sanatoasa” este o imposibilitate istorica. In primul rand pentru ca „dreapta” de la noi este beteaga si razleata. Doamna Turcan face eforturi supraomenesti pentru a „obtine un guvern de dreapta”, dar ar fi nevoie de tratamente medicale indelungate si, probabil, de niste taumaturgi pentru a vindeca schisma dreptei mioritice. Pe partea dreapta a esicherului politic de la noi a fost mereu ca intr-o mare familie disfunctionala. Toata lumea s-a certat cu toata lumea. Cei care inca nu s-au certat, urmeaza sa o faca, potrivitAdevarul.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro