Sari direct la conținut

Subiectele zilei: De Ziua Justitiei, Curtea de Apel si Parchetul de pe langa aceasta si-au deschis portile pentru justitiabili; Unul din actionarii Polaris risca sa primeasca 20 de ani de inchisoare, pentru mituirea unui ofiter american; De ce sunt ipocriti sustinatorii Coalitiei pentru Familie cand vorbesc despre casatorie civila

HotNews.ro
Subiectele zilei, Foto: Colaj foto
Subiectele zilei, Foto: Colaj foto

De Ziua Justitiei, Curtea de Apel si Parchetul de pe langa aceasta si-au deschis portile pentru justitiabili. Cu ocazia Zilei Europene a Justitiei, marcata in intreaga Europa in data de 25 octombrie a fiecarui an, Curtea de Apel Oradea si-a deschis, ieri, portile pentru toti cei dornici sa afle mai multe despre profesia pe care si ei si-au ales-o. Elevi sau studenti ai Facultatii de Drept din Oradea dar si cetatenii interesati de activitatea magistratilor au avut posibilitatea, ieri, sa viziteze Curtea de Apel Oradea si Parchetul de pe langa Curtea de Apel Oradea, afland astfel mai multe despre organizarea celor doua institutii, etapele proceselor sau parcursul unui dosar. Totul s-a desfasurat in cadrul unei activitati menite sa marcheze Ziua Europeana a Justitiei, celebrata in fiecare an in data de 25 octombrie, potrivitAdevarul.

Unul din actionarii Polaris risca sa primeasca 20 de ani de inchisoare, pentru mituirea unui ofiter american. Dumitru Martin, unul dintre actionarii Polaris, risca sa fie condamnat la 20 de ani de inchisoare, potrivit ziarului american Daily Republic. Jurnalistul Jeff Sullivan scrie ca, in dosarul in care este acuzat de dare de mita, ceilalti inculpati si-au recunoscut vina. „Martin poate fi condamnat la 20 de ani de inchisoare si la plata unei amenzi de 250.000 de dolari.” Initial, sentinta trebuia data pe 1 decembrie, dar a fost ulterior amanata pentru inceputul anului viitor. Potrivit datelor oficiale din proces, Dumitru Martin a cerut prelungirea termenului pana la care poate depune o motiune in apararea sa, iar termenul fixat a fost de 5 decembrie 2016. Guvernul SUA a stabilit ca termen de raspuns data de 19 decembrie. Audierile sunt fixate pentru data de 12 ianuarie 2017, ora locala 9.30, scrieRomania Libera.

De ce sunt ipocriti sustinatorii Coalitiei pentru Familie cand vorbesc despre casatorie civila.Dincolo de discutiile despre toleranta, gay si crestini habotnici, povestea cu definitia casatoriei este mai ales una despre lupta pentru privilegii si despre abuzuri ale statului inspirate sau mostenite din comunism. Iar privilegiile asociate familiei sunt mereu subiect de tensiuni si scandaluri in societate – vezi recentul caz al enormei indemnizatii de crestere a copilului. Daca stai sa te gandesti un pic, niciuna dintre cele doua parti aflate in conflict nu spune adevarul intreg si nici nu se arata, in practica, coerenta cu principiile pe care le clameaza public. E ipocrit, din partea credinciosilor hardcore – aia care pot sa considere pacat nu doar homosexualitatea, ci si cititul ziarului, daca asa le spune cartea sfanta, traditia sau revelatia – sa incerce sa impuna morala religioasa prin lege, noteazaVice.

Unde putem gasi un presedinte federal.Se cauta chirias nou la castelul Bellevue. Ba in spatele usilor inchise, ba in gura mare, in mass-media. Obiectivul este obtinerea unei majoritati sigure. Chiar e nevoie de asa ceva?, se intreaba Volker Wagener. Marele joc strategic de gasire a succesorului lui Joachim Gauck a inceput. Mai devreme decat era de asteptat. Sigmar Gabriel nu s-a mai putut abtine: urmatorul presedinte ar trebui sa fie Frank-Walter Steinmeier, actualul ministru de Externe. Sa fie vorba aici de o scapare a lui Gabriel, de o gafa? Nici vorba – a fost o mutare de sah. Potrivit actualei stari de lucruri, valabila este intelegerea din cadrul marii coalitii: aceasta precizeaza ca CDU si SPD cauta impreuna un candidat. Dar seful social-democratilor Gabriel a incalcat acum acest protocol. Nu a fost pentru prima oara, anuntaDeutsche Welle.

La 10 ani de la aderarea Romaniei la UE, Parlamentul European face o propunere istorica. Cum ar urma sa functioneze, pe viitor, MCV-ul. Parlamentul European a adoptat, marti, o rezolutie prin care indeamna Comisia Europeana sa inlocuiasca Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) care vizeaza Romania si Bulgaria cu un instrument privind evaluarea stadiului democratiei si statului de drept in toate statele membre UE. „In scopul opririi abordarii actuale (…) privind situatii percepute ca fiind incalcari ale principiilor democratice, ale principiilor statului de drept si ale drepturilor fundamentale in statele membre UE, Comisia Europeana trebuie sa creeze un mecanism obligatoriu pentru monitorizarea anuala a datelor din aceste sfere”, arata rezolutia adoptata marti de Parlamentul European cu 405 voturi pentru, 171 impotriva si 39 de abtineri, informeazaGandul.

De ce este obligatorie unirea cu Moldova. Este posibila unirea Moldovei cu Romania? Absolut. De principiu, reintregirea Romaniei e mai degraba o chestiune de cand, nu de daca, circumstantele internationale fiind importante, iar modul in care, pe plan intern, va fi facut reglajul fin intre componenta rationala si cea emotionala – decisiv. Romania nu e singura tara care, in epoca relativ contemporana, a fost rupta in doua de vicisitudinile istoriei, Germania si Coreea, de exemplu, traversand o experienta similara. Intr-un interval relativ scurt, Germania a reusit sa devina din nou una, dovada, asadar, ca se poate. Fireste, cazul in speta a prezentat particularitatile sale, de care trebuie tinut cont, dar care nu trebuie extrapolate si din care nu merge facut sablon, arataDigi24.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro