Sari direct la conținut

Subiectele zilei: Dragnea şi Toader se şantajează reciproc. Surse: Liderul PSD i-a dat ultimatum ministrului Justiţiei să vină cu ordonanţele de urgenţă; Noul secretar de stat la Cultură explică ce legătură are cu cultura: „Unchiul meu este profesor. Am avut discuții cu el”

HotNews.ro
Actualitate, Foto: Colaj foto
Actualitate, Foto: Colaj foto

Soțul unei judecătoare din completul lui Dragnea promova mesajele PSD pe Facebook. Soțul unei judecătoare din completul care judecă dosarul lui Liviu Dragnea și-a șters contul de Facebook după ce Newsweek România s-a interesat de activitatea sa pro-PSD de pe rețeaua socială. Newsweek.ro scrie că soțul judecătoarei de la Înalta Curte a postat, de-a lungul anilor, comentarii „parcă desprinse din discursurile pesediștilor Codrin Ștefănescu, Șerban Nicolae sau Cătălin Rădulescu”.

Dragnea şi Toader se şantajează reciproc. Surse: Liderul PSD i-a dat ultimatum ministrului Justiţiei să vină cu ordonanţele de urgenţă. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a primit ultimatum din partea PSD: ori vine cu ordonanţele de urgenţă cerute de partid, ori va fi remaniat luna viitoare, la pachet cu cei doi miniştri care pleacă în Parlamentul European, susţin surse politice pentru „Adevărul“. De cealaltă parte, Toader îl ameninţă pe Dragnea cu preşedintele Klaus Iohannis. Potrivit surselor citate, liderul PSD i-a mai oferit o lună lui Toader să vină cu cele trei ordonanţe de urgenţă cerute de partid. Prima: ordonanţa care pune în vigoare articolele modificate de PSD în Codul penal şi declarate constituţionale de CCR.

Brexitul și vina pentru dezolarea europeană. Nu e de mirare că britanicii se îndreaptă către o criză naţională, pe care şeful opoziţiei de stânga, Corbyn o consideră actualizată. În fapt, haosul domneşte nu doar în sfera Brexitului, care ar urma să fie amânat fie până la alegerile europene, fie chiar până la finele lunii iunie, dacă se face voinţa Theresei May. Ci şi în privinţa relaţiilor dintre vestul şi estul continentului, scrie Deutsche Welle.

Noul secretar de stat la Cultură explică ce legătură are cu cultura: „Unchiul meu este profesor”. Social-democratul Mihai Gherghe a vorbit despre recenta sa numire în funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii. Un domeniu cu care nu are nicio legătură, dar în care crede că va face treabă. ”În activitatea dvs. de până acum, ați avut vreo legătură cu acest domeniu?”, l-a întrebat reporterul de la Pandurul, iar Gheorghe a răspusns elecvent: ”Să știți că unchiul meu este profesor universitar de istorie veche, un renumit arheolog din România, a făcut descoperiri arheologice și în Gorj. Am avut discuții cu unchiul meu.”, scrie ziarul Pandurul.

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Ludovic Orban pentru a discuta strategia referendumului pe justiție. Președintele Klaus Iohannis și liderul PNL, Ludovic Orban, s-au întâlnit în această săptămână la Palatul Cotroceni pentru a discuta despre organizarea referendumului pe justiție în ziua alegerilor europarlamentare. Surse politice au declarat pentru EurActiv România că președintele Iohannis l-a invitat la Cotroceni pe Ludovic Orban, fără ca alți lideri ai PNL să fie prezenți, pentru a discuta strategia organizării referendumului.

Ce întrebări poate pune și ce întrebări n-ar trebui să pună președintele la Referendum? Întrebări, da, la plural. Teoretic poate pune orice întrebare, una sau mai multe. Nu există restricții, iar dacă mai auziți tot felul de pesediști care susțin că de exemplu amnistia n-ar putea fi temă de referendum considerați-i rău intenționați (argumente aici). Adevărata problemă în privința formulării nu este nici chiar utilitatea ei (vă explic imediat, a mia oară utilitatea) adevărata problemă este neprevăzutul. Poate eșecul unui astfel de referendum să fie unul periculos pentru națiune? Răspunsul, evident, mai ales după experiența britanicilor, este da, potrivit Moise.ro.

Cum au comentat Vasi Rădulescu şi Vlad Mixich confruntarea dintre Olivia Steer şi medicul Mihai Craiu: Doamna agresivă, domnul calm. Imaginea României de azi. Mixich şi-a exprimat admiraţia faţă de doctorul Craiu Mihai şi a criticat-o pe Olivia Steer, descriind alăturarea dintre cei doi astfel: „O doamnă dând permanent citate din telefonul mobil despre un domeniu pentru care are zero pregătire şi un domn, cu zeci de ani de învăţătură în spate, dând explicaţiile privind cu ochii direct în cameră. Doamna agresivă şi revendicativă, domnul calm şi politicos amuzat. Imaginea României astăzi“, potrivit Adevărul.

Excluderea calculată a lui Orban. Cine nu respectă regulile, nu are de ce să se mire de rezultatul final. PPE a decis să arate partidului Fidesz, al premierului ungar Orban, cartonașul roșu. Decizia a fost una inevitabilă. Prin decizia popularilor europeni, orbanismul, popular din Polonia până în Croația, pe față sau nu, părăsește zona de confort a spectrului conservator de centru-dreapta (PPE) și se îndreaptă spre grupul parlamentar eurosceptic al Conservatorilor și Reformatorilor Europeni. Pare un calcul politic intern al premierului ungar, pentru că, la el în țară, conflictul său cu Bruxellesul și cu grupul popularilor europeni este privit cu ochi buni, scrie Deutsche Welle.

Cristian Tudor Popescu: „Starea de sănătate a Marelui Lider e secret de stat. Ne găsim în situația Kim Jong Il sau Ceaușescu, anii ‘80”. „Nu avem în acest moment niciun fel de date despre ce s-a întâmplat, despre ce a făcut dl. Dragnea în aceste patru zile. A fost în spital? A fost în România?”, a comentat jurnalistul Cristian Tudor Popescu la postul Digi24. „Starea de sănătate a Marelui Lider e secret de stat. Ne găsim în situația Kim Jong Il sau Ceaușescu, anii ‘80”, a declarat Cristian Tudor Popescu, citează Republica.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro