Sari direct la conținut

Subiectele zilei: Noua religie a clasei de mijloc; Ștefan Mandachi, despre primul metru de autostradă

HotNews.ro
subiectele zilei, Foto: Colaj foto
subiectele zilei, Foto: Colaj foto

Ștefan Mandachi, despre primul metru de autostradă. Ștefan Mandachi, omul de afaceri care a lansat manifestul pentru construirea de autostrăzi și care a anunțat că va opri activitatea afacerilor sale timp de 15 minute, pe 15 martie, la ora 15:00, a spus la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 că a fost șocat de valul de susținere pe care l-a primit. „Am cel puțin 4.000 de mesaje necitite în telefon”. El a spus că înainte de clipul-protest, oamenii de afaceri se temeau și erau în zona de confort, dar că acest lucru s-a schimbat.

Noua religie a clasei de mijloc. Cărțile de dezvoltare personală au devenit noua religie a clasei de mijloc. O mulțime de guru ne învață cum să fim bogați, fericiți, și sănătoși. O bună parte dintre aceștia au făcut bani exclusiv din vânzarea de sfaturi prețioase, prezente atât în cărți, cât și la seminarii de „self-help”. Unele chiar merită. Fie că au la bază cercetări comportamentale, în domeniul neuroștiințelor sau doar povești reale, cumva ne pot schimba. Unii dintre autori, după ce au scris câte o carte care s-a vândut copios, au făcut un business din asta, publicând pe bandă rulantă cărți cu același subiect, scrie Republica.

Bun de citit:

Învățătorul de la Iași și carnetul de partid care scuză totul. A vuit zilele trecute internetul, au debordat rețelele sociale. Toată lumea dorea să își exprime dezaprobarea, revolta față de ceea ce păreau a fi abominabilele fapte ale unui învățător din Iași, acuzat de un părinte că ar fi corectat greșit lucrarea de control a odraslei sale. Moldoveanul aprig care făcea dezvăluri despre comportamentul absolut incredibil al învățătorului cu pricina era cum nu se poate mai generos în furnizarea de amănunte suplimentare. Învățătorul nu doar că nu știe carte. Are și sumedenie de defecte comportamentale. Este șpăgar, așteaptă, chiar obligă părinții să îi cumpere cadouri scumpe, are o conduită huliganică în raporturile cu familiile elevilor, scrie Mircea Morariu pentru Contributors.ro.

România ne gonește de acasă. Mama Laviniei Braniște lucrează în Spania, prietenii ei cei mai buni au plecat în străinătate. Scriitoarea își dorește putere pentru lupta cu care se confruntă acum, la 36 de ani: cea de a nu se lăsa gonită din România. M-am înscris acum ceva vreme la un curs de germană la Casa Schiller din București. Nu mai știu câți eram în grupă, cred că nu mai mulți de zece, iar jumătate dintre noi erau studenți la medicină, care-și făceau temele cu o înverșunare care mă făcea să mă simt bătrână. Voiau să plece în Germania imediat după terminarea studiilor, scrie Deutsche Welle.

Diplomația română, victimă a corupției politice. Numirea unei avocate pesediste complet străină MAE pe postul de secretar general al ministerului, în locul unuia dintre cei mai apreciați diplomați români, este încă o lovitură teribilă dată Corpului diplomatic al României. Ca să înțelegem de ce e așa, trebuie să știm care este rolul SG într-un minister, mai ales într-un minister precum MAE, unde diplomații de carieră sunt tot mai sufocați și mai umiliți de către ariviști, carieriști și neaveniți numiți politic sau trimiși acolo de către alte structuri, scrie Republica.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro