Sari direct la conținut

Subiectele zilei: Pe ce criterii voteaza romanii; Uniunea Europeana cauta voluntari; Am vorbit cu politicieni romani anti-Soros, ca sa aflu de ce-s obsedati de miliardarul maghiar

HotNews.ro
Subiectele zilei, Foto: Colaj foto
Subiectele zilei, Foto: Colaj foto

Pe ce criterii voteaza romanii.Psihologii spun ca frecventa unui mesaj electoral conteaza mai mult pentru oameni decat valoarea si coerenta acestuia, dar si ca teama e o „arma” redutabila, care-i scoate din case si-i determina sa voteze. Cum alege un om cu cine voteaza? Care sunt motivele pentru care aleg un anume candidat si nu altul? Ce ii convinge sa mearga la vot? Raspunsurile la aceste intrebari ni le va oferi psihologul Daniela Dumulescu care impreuna cu universitari de la Psihologie, de la UBB, fac un studiu in acest sens, relateazaAdevarul.

Uniunea Europeana cauta voluntari.UE doreste sa incurajeze adultii tineri fara ocupatie sa opteze pentru programele de voluntariat. Pe 7 decembrie a fost lansat Corpul European de Solidaritate. Un proiect imatur, sustin criticii. „Am trait gratis, timp de 10 luni, la Malaga. E minunat!”, spune zambind Vincent Somers (28 de ani) din Belgia. Desigur, in tot acest timp, a muncit. Studentul la Cinematografie a lucrat ca voluntar intr-o scoala din Spania. „A fost o experienta fantastica pe care o recomand tuturor”, adauga Somers. Pe langa Serviciul European de Voluntariat, lansat in UE in urma cu doua decenii, Comisia de la Bruxelles a initiat „Corpul European de Solidaritate” – un proiect ce se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, scrieDeutsche Welle.

Am vorbit cu politicieni romani anti-Soros, ca sa aflu de ce-s obsedati de miliardarul maghiar.Nu-ti mai spun cine este George Soros, poti sa gasesti si singur informatii pe internet, treaba e ca foarte multi politicieni (si nu numai) au raspandit ideea ca omul de afaceri si-a construit o retea de influenta in Romania cu ajutorul careia controleaza absolut totul: societate civila, guvern, Parlament, administratie publica, bani. S-au scris investigatii despre „Reteaua Soros”, unii au lansat campanii de genul „demasca-l pe omul lui Soros de langa tine”, iar alaltaieri a aparut pe un site obscur si bomba bombelor: Dacian Ciolos este, in realitate, fiul lui George Soros, deci, iata, hidra iudeo-masonica-ungureasca are o progenitura chiar la varful statului roman, noteazaVice.

Ana Aslan „il revoca” pe Gabriel Prada, directorul platit de Zentiva. Astazi, Consiliul de Administratie a spitalului „Ana Aslan” a decis indepartarea din functia de director medical a lui Gabriel Prada. Prada fusese gasit incompatibil de catre ANI inca de acum un an. Gazeta a publicat mai multe articole despre felul in care multinationala Sanofi-Zentiva l-a angajat in Consiliul de Administratie pe Gabriel Prada, fara sa declare la MS suma cu care il plateste, informeazaTolo.ro.

Oficiul NATO din Chisinau, o misiune civila, bazata pe diplomatie publica. Un Oficiu de legatura al NATO va fi inaugurat la Chisinau in primele zile ale lui 2017, daca procedurile de ratificare si promulgare vor fi definitivate de autoritatile moldovene saptamana aceasta. Potrivit unor surse politice de la Chisinau, Parlamentul va ratifica vineri, 9 decembrie, Acordul semnat saptamana trecuta, la Burxelles, de premierul moldovean Pavel Filip si secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Ulterior, documentul ar urma sa fie promulgat de actualul presedinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, anunta Deutsche Welle.

Forta PSD vine de la cei care nu voteaza. O explicatie aritmetica. „Cu sau fara votul meu, tot aia iese” – e genul de replica in spatele careia se ascund multi dintre cei care nu se deranjeaza la urne. Fals! Pentru cine nu este convins ca, de fapt, noncombatul la vot este ceea ce mentine clasa politica instalata dupa „90 la putere, am extras cateva date statistice elocvente, pe care le puteti verifica lesne, pe Google. Numarul total de romani cu drept de vot inscrisi la alegerile locale din 2016 este de 18.264.835 de cetateni. Sa luam aceasta cifra ca reper si pentru alte tururi de scrutin, precedente, avand in vedere ca numarul de votanti nu se schimba dramatic pe perioade scurte de timp, potrivitAdevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro