Sari direct la conținut

Subiectele Zilei: Sefa laboratorului doping de la Bucuresti demoleaza apararea Sharapovei; Dosarele Oprescu, Vanghelie, Chiliman sau Hrebenciuc, aruncate in aer de decizia CCR; Ce inseamna in buget eliminarea plafonului indemnizatiei pentru mame

HotNews.ro
SUBIECTELE ZILEI, Foto: Colaj foto
SUBIECTELE ZILEI, Foto: Colaj foto

Dosarele Oprescu, Vanghelie, Chiliman sau Hrebenciuc, aruncate in aer de decizia CCR. Curtea Constitutionala desfiinteaza toate probele adunate de SRI in dosarele bazate pe interceptari. Cazuri de mare coruptie risca sa fie compromise, prin anularea ascultarilor efectuate cu echipamentele si personalul acestui serviciu secret. Curtea Constitutionala a publicat motivarea deciziei prin care serviciile secrete nu mai pot asculta telefoanele decat in chestiuni de siguranta nationala, anuntand ca aceasta decizie poate servi ca „temei de revizuire” in unele cazuri. Fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, a criticat dur CCR, spunand ca Romania va deveni „pentru o buna bucata de vreme, raiul infractorilor”. „Cei care au aflat de pronuntarea deciziei, cunoscand opinia CCR de neconstitutionalitate, si pana astazi, cand a fost publicata, au putut ridica exceptii de neconstitutionalitate, ca sa scape de condamnare”, a sustinut Macovei. Potrivit unor surse din comunitatea de informatii, toate inregistrarile facute de SRI, utilizate in dosare care nu privesc siguranta nationala, vor fi inutilizabile. In noul Cod Penal, infractiunile privind securitatea nationala sunt in numar de 16, printre acestea fiind: tradarea, spionajul sau propaganda pentru razboi, scrieEVZ.

Alibiul profesorului universitar acuzat ca si-a ucis iubita: parintii, si ei persoane importante in mediul academic. Procurorii care il cerceteaza pe profesorul universitar Dan Pacurariu, suspectat ca si-ar fi ucis iubita cu sange rece in urma cu 18 ani, spun ca familia acestuia i-ar fi asigurat alibiul in seara crimei. Tatal sau, persoana influenta la vremea respectiva, a sustinut ca fiul si-ar fi petrecut intreaga seara acasa. Profesorul universitar Dan Pacurariu, de la Universitatea Hyperion, acuzat ca in urma cu 18 ani si-a ucis iubita, a fost scos ieri din celula Arestului Central al Politiei, pe care a ocupat-o pe timpul noptii pentru a fi prezentat judecatorilor cu propunerea de arestare preventiva. Indulgenti, acestia au decis sa-l plaseze sub control judiciar. Asta desi, dascalul este principalul suspect in cazul unei crime petrecute in 1998, cand, Mihaela Fulga (foto medalion), o tanara profesoara de limba chineza a fost gasita fara suflare in casa. Pacurariu ar fi avut o relatie amoroasa cu victima pentru care a facut o obsesie, iar in momentul in care aceasta l-a anuntat ca vrea sa plece la studii in China, ar fi ucis-o cu sange rece, anuntaAdevarul.

Interviu Sefa laboratorului doping de la Bucuresti demoleaza apararea Mariei/ Compania care produce medicamentul: Acesta se ia maxim 6 saptamani si nu 10 ani cum sustine Maria.Graziela Vajiala, presedinta Agentiei Nationale Anti Doping, a vorbitpentru Gazeta Sporturilordespre scandalul de dopaj in care este implicata maria Sharapova. Vajaiala demonteaza sportive ruse ca nu ar fi stiut ca acest medicament este interzis, deoarece el se afla pe lista gri a WADA si ITF inca de anul trecut, iar sportivii au fost monitorizati.

„Sarapova nu este o sportiva oarecare, are in spate o intreaga echipa, inclusiv medici si nutritionisti. Este o sportiva top de top. Ai vazut medicamentul respectiv in programul de monitorizare pe toata durata anului 2015, pe asa-numita lista gri, deci e foarte ciudat sa spui ca nu ai stiut.Compania letona Grindeks, cea care produce medicamentul, spune ca un tratament pentru o persoana normala este de patru-sase saptamani si ca nu este recomandat ca pastilele ce sa fie luate timp de 10 ani, cum rusoaica sustine ca a facut.Interviu integral pe GSP.ro

Ce inseamna in buget eliminarea plafonului indemnizatiei pentru mame. Impactul bugetar al eliminarii plafonului pentru indemnizatia de crestere a copilului va fi de aproximativ 210 milioane de lei anul acesta si de 850 de milioane de lei in 2017, potrivit datelor comunicate de Ministerul Muncii pentru Mediafax. „Impactul financiar al aplicarii proiectului prin care se va elimina plafonul de 3.400 de lei din legea indemnizatiei pentru cresterea copilului va fi de aproximativ 210 milioane lei, de la 1 iulie pana la sfarsitul anului, iar impactul pentru 2017 va fi de 850 milioane lei”, a precizat ministerul Muncii. „Daca acest proiect nu sufera modificari majore, se estimeaza ca numarul beneficiarilor indemnizatiei de crestere a copilului se va mari cu aproximativ 4000 (in 2015 existau 138.000 de beneficiari inregistrati), iar numarul beneficiarilor stimulentului de insertie se va mari cu aproximativ 21.000 in 2017 (in 2015 existau 39.000 de beneficiari inregistrati)”, se mai arata in raspunsul ministerului, informeazaGandul.

Incendiul din Titan, focul care arde fara autorizatie. Focul care a izbucnit ieri in cartierul bucurestean arata modul haotic in care s-a construit in Romania dupa 1989 si cum, pe fondul vidului de legislatie creat de faptul ca paragrafe din vechile legi considerate ceausiste au fost sterse, vietile oamenilor s-au transformat intr-o „tranzactie imobiliara”. Claudia Vaduva, proprietara apartamentului care se afla perete in perete cu locuinta in care a izbucnit incendiul ne-a povestit: „M-am trezit la sase dimineata in tipetele vecinelor. Erau panicate fiindca se cazneau sa stinga focul, dar nu reuseau. Fumul inecacios imi intrase deja in locuinta”. Aceasta spune ca un simplu scurtcircuit la instalatia electrica la care era alimentat frigiderul a facut ca mansarda blocului sa fie mistuita de flacari. Peste 400 de persoane au fost evacuate in urma incendiului din zona Titan din Bucuresti, cinci avand nevoie de ingrijiri medicale dupa ce s-au intoxicat cu fum, conform reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov. Acestia au afirmat ca pompierii au intampinat dificultati deoarece focul a izbucnit sub acoperisul de tabla, o zona greu accesibila, cu degajari foarte mari de fum, scrieRomania Libera.

Scandalul de la poligonul Baneasa a ajuns in instanta. Scenariul in care mii de oameni vor fi obligati sa-si darame casele. Scandalul din jurul poligonului din Baneasa, zona unde mii de oameni si-au construit locuinte in bataia pustii, la propriu, s-a mutat in instanta. Miercuri a inceput procesul prin care Ministerul de Interne incearca sa anuleze planul urbanistic zonal, emis de primaria sectorului 1, in 2014. Daca Jandarmeria va avea avea castig de cauza, nu doar ca acolo nu se va mai construi nimic, dar exista riscul ca toate cladirile ridicate in zona sa fie daramate. Scandalul se invarte in jurul unui teren, odinioara padure, situat in zona rezidentala Baneasa. Zona este disputata de Jandarmeria romana, care are un poligon acolo infiintat in 1969, si de proprietarii a sute de parcele, anuntaStirileProtv.ro.

Nu avem bani pentru mame, dar risipim milioane pe strazi neasfaltate. In timp ce Guvernul se plange ca n-are de unde sa adune doua sute de milioane de lei pentru a sprijini mamicile care vor beneficia de concediu pentru cresterea copilului, Primaria Capitalei „ingroapa” aceeasi suma in cratere in care poti scapa cu tot cu masina! O portiune importanta din Soseaua Bucuresti-Ploiesti este cel mai potrivit exemplu Strazile din Bucuresti nu sunt nici pe departe demne de titulatura „Capitala europeana”. Daca arterele principale sunt reparate de la un capat la celalalt, unele strazi nu au mai „simtit” mirosul de asfalt de ani buni, iar autoritatile sunt deja calite sa faca ping-pong cu oamenii care reclama ca isi rup masinile in ele. Pentru anul 2016, Administratia Strazilor, institutie subordonata Primariei Capitalei, a primit 215.957.000 de lei, iar Guvernul da din colt in colt sa faca rost de bani pentru a sprijini mamicile care au cotizat ani la rand si care vor sa stea acasa cu copiii lor, informeazaEVZ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro