Sari direct la conținut

Subiectele zilei: Surpriza din topul partidelor cu cele mai mari venituri. Cum se ascund cheltuielile pentru alegeri; Rational – irational; Romanul, cand vrea sa intre in apa, intra in apa. Salvamarii se lupta cu valurile si cu oamenii pentru a-i salva de la inec

HotNews.ro
Subiectele zilei, Foto: Colaj foto
Subiectele zilei, Foto: Colaj foto

Rational – irational. Liderul nord-coreean urmareste cu indarjire o strategie. Semnalele contradictorii de la Washington le interpreteaza drept amenintare, ceea ce ingreuneaza si mai mult solutionarea conflictului, e de parere Peter Sturm. Despre Kim Jong-un s-a scris mult. Si pe buna dreptate, rareori ceva cu adevarat binevoitor. Dar, in situatia actuala, care ar putea deveni o criza de proportii, un lucru nu putem sa i-l reprosam sefului de stat nord-coreean: ca ar actiona irational. El urmareste o strategie. Si anume cu mare indarjire, ceea ce ne aminteste de tatal lui, Kim Jong-il, si de bunicul sau, Kim Il-sung. Spre deosebire de cei doi din urma, Kim Jong-un se simte acut sub presiunea timpului. Asta are de-a face cu siguranta cu schimbarea de la sefia Casei Albe, scrieDeutsche Welle.

Romanul, cand vrea sa intre in apa, intra in apa. Salvamarii se lupta cu valurile si cu oamenii pentru a-i salva de la inec. Salvamarii de pe litoral se lupta nu doar cu valurile, ci si cu turistii pentru a-i scapa de la inec. Placerea cea mai mare a romanului este sa treaca de geamandura atunci cand e interzis scaldatul in marea foarte agitata. Pe litoral, turistii nu tin cont de nicio regula. Romanul cand vrea sa intre in apa intra in apa, indiferent de avertizarea salvamarilor. Placerea cea mare este ignorarea restrictiei impuse la arborarea steagului rosu, care inseamna ca scaldatul este interzis. Este un act de smecherie sa te duci dincolo de geamandura, cand nu ai voie nici sa intri in mare. Anul trecut, un avocat din Bucuresti a fost scos cu forta din apa agitata si imobilizat de politisti. „Imi spui tu mie cand sa fac baie?”, s-a infuriat turistul pe Salvamar, conformAdevarul.

Povestile supravietuitorilor bombei atomice iti arata de ce si romanii trebuie sa se teama. In 6 august 1945 la ora 8.15 minute dimineata din pantecul avionul Enola Gay a cazut peste Hiroshima Little Boy, bomba nucleara care a deschis sezonul iernii nucleare pentru intreaga populatie a pamantului. 70 de ani mai tarziu, la ora 8 dimineata, mai precis 7.57, cobor din trenul care ma aduce din Kyoto sa asist la ceremonia comemorarii vaporizarii a 200 000 de cetateni de catre stiinta moderna pusa in slujba presedintelui Truman. Hiroshima nu e o gara mica si e taman ora la care poporul merge la serviciu, camasi albe, fuste si pantaloni bleumarin, corporatistii care continua sa curete disciplinat praful atomic depus dupa bomba pe Imparatia Soarelui Rasare, relateazaVice.

Cum sa supravietuiesti unui atac nuclear fara buncar. Riscurile producerii unui accident sau atac nuclear sunt reale, iar explozia de la Cernobil si scurgerile de la Fukushima au aratat cat de periculoasa poate fi o astfel de situatie. Americanii si japonezii isi cumpara deja buncare, dar ce poti face ca sa te protejezi cand esti luat prin surprindere? Ready, gov, un site oficial al Departamentului american pentru Securitate Interna, a publicat un plan de aparare in trei etape in caz de accident sau atac nuclear. Inainte de explozie: hidratarea si alimentarea sunt esentiale supravietuirii. Prin urmare, oricine trebuie sa aiba in frigider si produse neperisabile, iar stocul sa ajunga pentru cel putin doua saptamani. De asemenea, oricine trebuie sa aiba o trusa cu lanterna, baterii, medicamente si un radio, si sa stie un potential adapost in apropierea casei sau a locului de munca. Este vorba de un loc la subsol cu pereti de beton si fara ferestre, potrivitAdevarul.

Pe glasul rotilor de tren pana la Mediterana. O calatorie Bucuresti-Salonic: Cat costa biletul, cat dureaza drumul si cum saboteaza bulgarii garnitura romaneasca. Inca de vara trecuta, CFR Calatori a reluat ruta feroviara directa Bucuresti-Salonic. „Romania libera” va prezinta plusurile si minusurile calatoriei cu trenul spre litoralul grecesc. A-ti petrece vacanta in Grecia a devenit deja, de mai bine de un deceniu, o obisnuinta pentru romani. Cei mai multi se duc cu masina, altii opteaza pentru autocar, iar unii se urca in avion. De vara trecuta, insa, avem la dispozitie si modul de transport feroviar – un tren direct care pleaca din Gara de Nord si isi incheie parcursul la Salonic. Reporterii „Romaniei libere” au vrut sa vada la fata locului cum circula acest tren, care sunt conditiile oferite de CFR Calatori si ce avantaje si dezavantaje are calatoria pe sine fata de cea pe sosea sau in aer, informeazaRomania Libera.

Surpriza din topul partidelor cu cele mai mari venituri. Cum se ascund cheltuielile pentru alegeri. La 10 ani de la adoptarea legii care ar fi trebuit sa aduca transparenta in procesul de finantare a activitatii partidelor, provenienta banilor de care dispun formatiunile politice din Romania, mai ales in anii electorali, dar si modul in care sunt cheltuite aceste sume ridica in continuare mari semne de intrebare. Asta mai ales pentru ca politicienii raman la limita legii si aleg sa fie transparenti doar „cu masura”, publicand de multe ori informatii incomplete sau liste cu donatori care raman anonimi, arata un raport publicat de Institutul pentru Politici Publice (IPP). Potrivit bilantului raportat dupa cele mai recente alegeri, cele din 2016, de cele mai mari venituri a beneficiat, in mod surprinzator, UDMR – 27.603.324 lei, in timp ce cheltuielile cele mai insemnate au fost raportate de social-democrati – 27.268.423 lei, arataGandul.

Daum, un antrenor alintat care se considera victima. Un ziar cu peste 93 de ani vechime nu se poate supara pe un antrenor cu 6 meciuri oficiale pe banca echipei nationale. Aveti dreptate, asta cu „Sunt vechi, monser!” e argumentul autoritatii si nu e cuviincios de folosit. Intr-un interviu pe realitatea.net, Daum a spus ca „Gazeta Sporturilor e buna pentru invelit peste si atat!”. Nu e niciun motiv de enervare aici, ci doar de contextualizare. De aceea aducem si argumentul vechimii. Traditia ofera o perspectiva a rolului fiecaruia in istoria echipei nationale. Antrenorul „tricolorilor” s-a suparat pe faptul ca, in sondajul de pe siteul ziarului, 78% din 59.000 de oameni i-au cerut plecarea. „Nu e reprezentativ”, spune Daum, observatie corecta, numai ca nici nu avem aceasta pretentie, scrietolo.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro