Suparati pe gunoieri
Autoritatea de Sanatate Publica Sibiu a primit reclamatii din partea unor sibieni care sustin ca nu mai suporta mirosul degajat din tomberoanele asezate mult prea aproape de ferestrele lor.
Municipalitatea sibiana rezolva o problema si produce alta. Lucrarile de reabilitare a strazilor dau noi motive de nemultumire. Citiva cetateni au reclamat la Inspectia Sanitara de Stat faptul ca toate containerele care erau montate pe strazile unde acum se lucreaza au fost mutate chiar sub ferestrelor lor.
Seful Inspectiei Sanitare, medicul Adrian Balan, arata ca, potrivit legii, aceste tomberoane trebuiau amplasate la o distanta mult mai mare de ferestrele locatarilor. Mai departe, nu e treaba ISS. Reclamatiile au fost transmise Primariei, iar cea de pe strada Somesului a fost deja rezolvata. Pentru restul, autoritatile mai cauta solutii.
Daca nu le pot muta, ar putea incheia intelegeri speciale cu firmele de salubrizare, insa tot pe banii celor nemultumiti
Lipsa de spatiu
Doar in ultimele doua saptamini, la ASP s-au primit trei astfel de reclamatii. Inspectorii sanitari au fost pe teren si ca au constatat ca intr-adevar containerele nu sint amplasate corespunzator. Ei cred ca una dintre probleme este si faptul ca spatiul dintre blocuri este foarte mic. „Blocurile au fost construite foarte aproape unele de altele.
I-am inteles pe oameni ca nu mai suporta mirosul, deoarece acum este vara, iar unele resturi de alimente fermenteaza foarte repede. Noi vom trimite toate reclamatiile primite oamenilor la Primarie, deoarece nu este de competenta noastra. Nu putem impune Primariei locurile unde sa monteze tomberoanele”, spune medicul Adrian Balan, seful Inspectiei Sanitare de Stat Sibiu.
Un caz rezolvat
Majoritatea plingerilor au fost facute oamenii care locuiesc in Hipodrom. Potrivit, informatiilor oferite de Primaria Sibiu, un caz a fost deja rezolvat. „La Primarie au ajuns pina acum doua reclamatii, iar una dintre ele, un caz de pe strada Somesului, a fost deja rezolvat. Am vorbit cu firma care ridica gunoiul din zona sa mute containerele si acestea au fost mutate.
Cel de-al doilea caz este in curs de solutionare”, a precizat Daniela Costa, de la Biroul de Presa al Primariei. Insa seful ISS crede ca ar mai exista si varianta ca acolo unde spatiul nu permite mutarea tomberoanelor, acestea sa fie golite zilnic. „Acest lucru presupune un cost in plus si trebuie discutat cu reprezentantii asociatiilor de locatari.
Nu vrem sa luam noi aceasta decizie, apoi ei sa se trezeasca ca au nu stiu ce sume de platit”, mai spune medicul Balan