Sari direct la conținut

Tehnologia laser – standardul de aur în procedurile de întinerire și înfrumusețare a pielii. Dr. Claudia Ciobanu, MedLife: "Laserul Frax este potrivit chiar și pentru cei cu un ten mai sensibil, fără să necesite o perioadă de recuperare"

Smile Media
Tehnologia laser, Foto: Shutterstock
Tehnologia laser, Foto: Shutterstock

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, stilul de viață, stresul, factorii de mediu își pun amprenta asupra noastră și, poate cele mai vizbile schimbări sunt cele de la nivelul feței. Unul dintre primele semne de îmbătrânire de pe chip este că părem mai obosiți și mai supărați, chiar și când nu suntem. Însă, medicina a evoluat, iar odată cu noile tehnologii, proceduri precum cele de rejuvenare facială devin din ce în ce mai eficiente. Un astfel de exemplu este și laserul Frax, folosit de medicii buni de la DermaLife, care vine cu numeroase beneficii pentru paciente: în urma procedurii, tenul devine mai neted, mai luminos, mai bine definit, fără să fie invaziv, cu efecte secundare minime, astfel încât pacienții își pot relua imediat activitatea.

Rejuvenarea facială este una dintre cele mai solicitate proceduri estetice în Statele Unite ale Americii și la nivel mondial. Jumătate de milion de astfel de proceduri sunt efectuate anual doar în SUA, potrivit Socitetății Americane de Chirurgie Plastică și Estetică. Deși nu avem statistici recente la nivelul României (știm că în 2013, țara noastră se situa pe locul 17 în topul statelor cu cele mai multe operații estetice la mia de locuitori), este clar că această tendință a luat amploare mai ales în ultimii ani, în era filtrelor de înfrumusețare folosite pe rețelele sociale.

Soluțiile moderne sunt neinvazive

Având o istorie bogată, în ultimii ani, tehnologia laser a câștigat tot mai mult teren în dermatologie. Fie că vorbim de tratarea problemelor vasculare, a celor pigmentare, a problemelor virale și a leziunilor de la nivelul pielii sau despre epilare definitivă și rejuvenare, terapiile laser sunt printre cele mai eficace. Investițiile în echipamente și în personalul medical au dus la creșterea popularității acestor tratamente și în rândul pacienților din România.

La ora actuală, în centrele dermatologice de top din țară, pacienții au acces la terapii laser ultramoderne, de ultimă generație. Proceduri precum cele de rejuvenare, tratarea cicatricilor post-acneice și îndepărtarea tatuajelor, de exemplu, sunt tot mai solicitate.

„O procedură deja iubită de pacientele noastre din clinica DermaLife este rejuvenarea facială cu laserul Frax de pe platforma Nordlys, chiar dacă acest aparat este relativ nou în clinică. De ce este acest tratament potrivit pentru pacienții noștri? Din două motive principale: pe de o parte, nu presupune o perioadă de recuperare, pacienții își pot relua imediat activitatea și, pe de altă parte, laserul Frax este potrivit chiar și în cazul persoanelor care au un ten mai sensibil, cuperozic, intolerant“, explică dr. Claudia Ciobanu, medic specialist dermato-venerologie în cadrul Centrului de Excelență DermaLife București.

Ten mai neted și mai luminos din prima zi

Printre „candidații” pentru o procedură de rejuvenare facială se numărăr persoanele care observă efectele stresului asupra tenului, precum piele uscată, lipsită de strălucire și de culoare, uneori cu erupții acneice sau cuperozice. Medicii explică faptul că rezultatele tratamentului cu laserul Frax se pot observa încă din prima zi. „Laserul Frax este destinat mai ales persoanelor care-și doresc un ten mai neted, mai luminos, mai bine definit și celor care prezintă riduri fine sau pori dilatați“, punctează Dr. Claudia Ciobanu. Avantajul major al acestei proceduri, prin comparație cu altele similare, este că efectele sunt vizibile imediat, iar efectele secundare sunt minime: „După tratament, apare o ușoară înroșire a tegumentului și un pic de edem care se remite în următoarele 24 de ore. Se poate aplica machiaj chiar a doua zi“, spune dr. Ciobanu.

Cum funcționează laserul Frax

Laserul Frax emite fascicule de lumină cu lungimea de undă de 1550 de nanometri, care pătrund profund în straturile cutanate: până la 800 de microni. „Aceste fascicule produc la suprafața pielii o arsură cât un vârf de ac, care se extinde, însă, în profunzime sub forma unor microcoloane. Drept consecință, apare un proces de reparație tisulară, așa cum le spun pacienților, de jos în sus, cu producere de colagen, elastină și celule noi“, detaliază medicul dermatolog.

Procedura poate fi realizată la nivelul întregii fețe, gâtului și decolteului, dar și în zona perioculară. Durează între 30 și 60 de minute, în funcție de dimensiunea zonei tratate.

Terapia cu laserul Frax poate fi accesată de pacienți în rețeaua de Centre de Excelență DermaLife, cu unități în București și Oradea.

Laserul, o soluție eficientă în tratarea cicatricilor postacneice sau a rozaceei

Aproximativ 95% din persoanele care au suferit sau suferă de acnee vor prezenta cicatrice postacneice, potrivit statisticilor internaționale. Deși nu toate cicatricele sunt deranjante, o mare parte dintre ele afectează viața pacienților. Cicatricele atrofice postacneice au un impact psihosocial negativ semnificativ, arată acest studiu.

Și în aceste cazuri, tehnologia laser poate ajuta pacienții să își îmbunătățească aspectul pielii. Medicul Claudia Ciobanu explică modul în care tehnologia Frax funcționează pentru acești pacienți: „În timpul procedurii, lumina laser ridică, deci superficializează o cicatrice atrofică postacneică, și strânge – o diminuează ca diametru. Drept urmare, vom avea o piele mai netedă, mai luminoasă, mai uniformă și mult mai tonică.“

De asemenea, și rozaceea, o altă afecțiune a pielii întâlnită frecvent se numără în spectrul patologiilor ce pot fi abordate prin intermediul laserului. Majoritatea pacienților cu rozacee prezintă primele simptome după vârsta de 30 de ani, adică în aceeași perioadă în care devin preocupate și de atenuarea semnelor de îmbătrânire cutanată. În timp ce persoanele cu ten normal pot apela la o varietate de proceduri de rejuvenare facială, pentru cele cu ten sensibil, cuperozic, aria se restrânge destul de mult.

„Spre deosebire de laserul CO2 fracționat, pe care deja îl folosim de ani de zile în clinică, care este puțin mai agresiv la nivelul tegumentului, existând un risc mult mai mare de sensibilizare a pielii, de înroșire și chiar de apariție a hiperpigmentărilor postinflamatorii, laserul Frax poate fi folosit chiar și la persoanele care au un ten mai sensibil, cuperozic, intolerant“, precizează dr. Ciobanu.

Centrele de excelență DermaLife, locurile în care pot fi rezolvate atât problemele pielii, cât și cele de natură estetică

Gama completă de servicii dermatologice, de la investigații specifice până la diagnostic și tratamente moderne, aparatura performantă, destinată exclusiv clinicilor medicale, și echipa de medici buni, cu vastă experiență în dermatologie și estetică, dar și cu numeroase cursuri de rang înalt, au creat premisele pentru a pune în practică în toate centrele DermaLife tratamente blânde cu pielea, dar spectaculoase ca rezultate.

În momentul de față, conceptul DermaLife, integrat în rețeaua MedLife, este prezent în 3 orașe – București, Constanța și Oradea, însă există planuri de extindere la nivel național în viitorul apropiat în cel puțin 3 orașe noi.

Citește și alte articole informative, pe subiecte medicale, în secțiunea Facem România bine.

***

Acest articol este susținut de MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, și își propune să fie o sursă de informare și inspirație pentru o viață sănătoasă și echilibrată.

Sănătatea reprezintă principala sursă de fericire a românilor. La MedLife, fericirea oamenilor ne bucură și ne motivează să oferim soluții medicale la cele mai înalte standarde.

Indiferent de specialitate, la MedLife găsești oricând medici buni, a căror expertiză este completată de cele mai avansate tehnologii din domeniul medical și o infrastructură modernă, asigurând o îngrijire personalizată fiecărui pacient.

Află mai multe detalii despre toate serviciile pe www.medlife.ro.

Articol susținut de MedLife

ARHIVĂ COMENTARII