Sari direct la conținut

Titluri noi la Editura Polirom

HotNews.ro

Dubla-lansare joi, la ora 16,00, la Editura Polirom, in cadrul Targului de Carte Gaudeamus. La standul editurii vor fi lansate volumele „Cortina de ceata”, de Vladimir Tismaneanu, in dialog cu Mircea Mihaies si „Reinventarea politicului. Europa Rasariteana de la Stalin la Havel.” Editia a doua, revazuta, de de Vladimir Tismaneanu.

Tot joi, dar de la ora 17,00, va avea loc lansarea primelor volume traduse in seria de autor „Ernest Hemingway”, din cadrul colectiei „Biblioteca Polirom”: „Batrinul si marea” si „Zapezile de pe Kilimanjaro si alte povestiri”.

Despre „Cortina de ceata”

Volumul constituie a patra secventa a dialogurilor purtate de cei doi bine-cunoscuti analisti ai fenomenului politic si social din Romania. Dupa Balul mascat, Incet, spre Europa si Schelete in dulap, acest nou demers se constituie in una dintre cele mai originale incercari de a intelege istoria Romaniei de dupa caderea regimului ceausist.

Adaugindu-se celor sapte sute de pagini de analiza anterioare, volumul rotunjeste o intreprindere masiva, poate cea mai buna analiza a dilemelor Romaniei in drumul sau spre Europa.

Despre „Reinventarea politicului. Europa Rasariteana de la Stalin la Havel”

La zece ani de la aparitia primei editii romanesti si la cincisprezece de la aparitia originalului american, Editura Polirom le ofera cititorilor o noua editie a acestei remarcabile carti – scrisa in timp ce evenimentele inca se desfasurau – despre originile si dinamica prabusirii regimurilor comuniste din Europa de Est.

„Batranul si Marea”

Microromanul Batrinul si marea i-a adus lui Hemingway Premiul Pulitzer in 1953 si a contribuit in mod hotaritor la acordarea Premiului Nobel in anul imediat urmator. Succesul coplesitor al cartii se datoreaza atit stilului direct si concis, ce reprezinta marca stilistica definitorie a lui Hemingway, cit si povestii in sine – profunda, emotionanta si incarcata de semnificatii.

„Zapezile de pe Kilimanjaro si alte povestiri”

O colectie de naratiuni scurte, cu un puternic caracter autobiografic, avind ca subiect pasiunea reala a autorului pentru vinatoare, pescuit, coride, schi, box, safari, precum si experientele acestuia din timpul razboiului.

Referindu-se la povestirea ce da titlul volumului, Hemingway declara ca personajul principal este inspirat din „viata singurului om care nu ma poate da in judecata – adica eu”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro