Sari direct la conținut

Doi protestatari anti-migranți care au atacat mașina unor români în timpul violențelor din Marea Britanie au primit cele mai lungi pedepse de până acum

HotNews.ro
David Wilkinson, unul dintre britanicii care au atacat mașina românilor în Hull și i-au forțat să iasă afară, în timpul revoltelor anti-imigranți / FOTO humberside.police.uk
David Wilkinson, unul dintre britanicii care au atacat mașina românilor în Hull și i-au forțat să iasă afară, în timpul revoltelor anti-imigranți / FOTO humberside.police.uk

Doi protestatari anti-migranți care au atacat trei români în Hull, încercând să îi scoată forțat din mașina în care se aflau, în timpul protestelor violente din Marea Britanie au primit cele mai lungi pedepse cu închisoarea de până acum, relatează Reuters.

Un bărbat în vârstă de 48 de ani a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru o serie de infracțiuni, inclusiv infracțiuni cu circumstanțe agravante pe motivă de rasă și tulburări violente în Hull, nord-estul Angliei, pe 3 august.

Judecătorul John Thackray a spus că David Wilkinson a jucat un rol principal în ceea ce el a descris drept „12 ore de violență rasistă, alimentată de ură” și a încercat să pornească un incendiu.

O mașină în care se aflau trei români, atacată de John Honey și David Wilkinson 

Un alt bărbat, John Honey, în vârstă de 25 de ani, a fost condamnat la peste 4 ani de închisoare (56 de luni) pentru provocare de dezordine prin violentă și jafuri. Honey a fost văzută în mod repetat pe filmările cu revolta din Hull, deoarece a purtat o bluză distinctă, cu steagul Angliei.

El a fost arătat în filmări jefuind magazine și făcând parte dintr-un grup care, împreună cu Wilkinson, a atacat o mașină în care se aflau trei români și a încercat să-i scoată cu forța afară din vehicul.

John Honey, din Park Grove, Hull, a pledat vinovat că a atacat mașina în care se aflau românii, dar și distrugerea altor mașini și a recunoscut jafurile, potrivit BBC.

„Voi… intenționați să creați un risc ridicat de rănire a persoanelor, deoarece ați făcut tot posibilul pentru a-i ajuta pe ceilalți să-i expuneți pe ocupanți la mânia mulțimii”, le-a spus Thackray.

Pedepsele celor doi sunt cele mai lungi impuse după zilele de revolte care au implicat violență, incendiere și jaf, precum și atacuri rasiste.

Serviciul de Procuratură al Coroanei din Marea Britanie a acuzat vineri un bărbat de 32 de ani pentru infracțiunea de revoltă, acuzând joi un băiat de 15 ani pentru revoltă.

Revolta este o acuzație mai gravă decât tulburarea violentă și are o pedeapsă maximă de închisoare de 10 ani.

Gale Gilchrist, procurorul șef al Coroanei pentru CPS de Nord-Est, a declarat că tânărul de 32 de ani este „una din o serie de persoane care ne așteptăm să fie acuzate de revoltă”.

Revoltele, care au urmat uciderii a trei fete în orașul Southport, din nordul Angliei, au început după ce pentru atacul din 29 iulie a fost învinuit în mod greșit un migrant, pe baza dezinformării.

Respectivele informații apărute pe rețelele sociale precizau că suspectul este un solicitant de azil, posibil sirian, care a intrat în țară ilegal și au oferit și un nume musulman – despre care autoritățile au spus că este incorect.

Consiliul șefilor poliției naționale a declarat vineri, în ultima sa actualizare, că, de la revoltele care au urmat crimelor din Southport, poliția a efectuat un total de 1.117 arestări.

Într-o informare de marți, un organism național de poliție a spus că printre arestați erau și doi minori de 11 și 13 ani.

INTERVIURILE HotNews.ro