Sari direct la conținut

„Triunghiul Pokrovsk”: O brigadă ucraineană a doborât două Su-25 în ultimele zile / VIDEO cu loviturile reușite

HotNews.ro
Avioane rusesti de luptă SU-25, Foto: Agerpres/EPA
Avioane rusesti de vanatoare SU-25, Foto: Agerpres/EPA

O unitate a armatei ucrainene a doborât marți un avion rusesc de atac la sol Suhoi-25, a anunțat brigada mecanizată separată 110, care este la a doua astfel de realizare în ultimele patru zile.

Avionul Su-25, unul dintre puținele aeronave de luptă rusești ce are și blindaj, a fost lovit în regiunea Donețk, potrivit unei postări pe Telegram a brigăzii „Marko Bezruchko”.

Mai exact în sectorul Pokrovsk, unde, împreună cu un alt Su-25 încerca să tragă asupra pozițiilor de la sol ale armatei ucrainene.

Brigada ucraineană a postat pe rețelele de socializare și un clip video cu lovitura. În imagini se vede cum perechea de Su-25 zboară la altitudine foarte mică, apoi din spatele celui care filmează trage un sistem antiaerian portabil și se poate observa cum racheta lansată lovește al doilea avion din perechea de aeronave.

Un alt clip video arată urmările din perspectiva unei drone de supraveghere: Se vede cum avionul în flăcări se prăbușește în flăcări și provoacă o explozie de proporții la sol.

„Triunghiul Pokrovsk“, unde dispar avioane rusești

Este al doilea SU-25 doborât de unitatea respectivă în ultimele zile după cel de vineri.

„Există triunghiul Bermudelor și există Triunghiul Pokrovsk. Și aici dispar regulat de pe radar avioane. Dar nu în condiții misterioase”, a scris Brigada Separată 110 pe rețelele de socializare.

„Piloții inamici își continuă zborurile sinucigașe în zona de responsabilitate a brigăzii 110 cu o perseverență maniacală și stupidă. Așa că vom continua să îi doborâm”, se afirmă într-o postare pe Facebook.

Imaginile postate de militarii ucraineni după lovitura de vineri.

INTERVIURILE HotNews.ro