Sari direct la conținut

Trump a finanțat campaniile de alegere a Kamalei Harris în funcția de procuror general al statului California

HotNews.ro
Donald Trump. Foto: Paul Sancya / AP / Profimedia
Donald Trump. Foto: Paul Sancya / AP / Profimedia

Dacă vicepreședinta SUA Kamala Harris va obține nominalizarea democrată la alegerile prezidențiale, ea se va confruna cu republicanul Donald Trump, însă în trecut miliardarul a fost unul dintre donatorii săi de campanie, relatează CNN.

Potrivit registrelor de finanțare a campaniei din California, Trump a contribuit cu 6.000 de dolari la campaniile lui Harris pentru alegerea sa pentru funcția de procuror general între 2011 și 2013. Trump a făcut o donație de 5.000 de dolari pentru campania lui Harris în 2011 și a oferit încă 1.000 de dolari în 2013.

Kamala Harris a fost procuror general al statului California între 2011 și 2017. A fost aleasă prima dată în 2010, apoi încă o dată în 2014.

De altfel, registrele statului arată că Trump a contribuit cu donații și pentru un alt posibil candidat la nominalizarea democrată, guvernatorul Gavin Newsom, pentru care a dat 2.500 de dolari în 2009 în campania primei candidaturi a lui Newsom la funcția guvernator, care nu a fost încununată cu succes.

Înainte de intrarea sa personală în politică în 2015, Trump a contribuit frecvent cu donații la campaniile candidaților ambelor partide. Și în timpul primei sale candidaturi la președinție, Trump a refuzat criticile la adresa donațiilor sale către democrați, lăudându-se cu influența sa și criticând un „sistem defect”.

„Dăruiesc tuturor. Când ei sună, dau. Și știi ce, când am nevoie de ceva de la ei doi ani mai târziu, trei ani mai târziu, îi sun. Sunt acolo pentru mine. Acesta este un sistem stricat”, a spus el în timpul unei dezbateri la alegerile primare GOP pentru prezidențialele din 2016.

INTERVIURILE HotNews.ro