Sari direct la conținut

Trump critică publicaţia Wall Street Journal după un editorial despre eşecul Partidului Republican

HotNews.ro
Trump, Foto: Captura YouTube
Trump, Foto: Captura YouTube

Fostul preşedinte american Donald Trump a criticat vehement, joi, publicaţia The Wall Street Journal, după un editorial care pleda pentru reformarea Partidului Republican după eşecul electoral din 2020.

Donald Trump a reacţionat la un editorial al publicaţiei The Wall Street Journal intitulat „Regretele perioadei trecute a lui Trump / Dacă a fost atât de important pentru Partidul Republican, atunci de ce nu mai este formaţiunea acum la putere?”

Editorialul porneşte de la participarea lui Donald Trump la Conferinţa Conservatoare pentru Acţiune Politică (CPAC). „Acel măreţ semnal de relaxare auzit duminică a fost sunetul democraţilor şi al presei care au salutat revenirea lui Donald Trump în atenţia publică prin discursul rostit la Conferinţa Conservatoare pentru Acţiune Politică. (…) În privinţa republicanilor şi a domnului Trump, viitorul nu este atât de clar cum ar vrea presa şi fostul preşedinte. Mulţimea de la CPAC a salutat discursul său, care a fost în cea mai mare parte o colecţie de lovituri politice majore. Dar dacă CPAC ar reprezenta America, domnul Trump ar locui în continuare la Casa Albă, nu la Mar-a-Lago. El a pierdut în faţa lui Joe Biden, bătrânul cal de luptă al democraţilor, la o diferenţă de şapte milioane de voturi. A pierdut şi cinci state câştigate în 2016, chiar şi statul Georgia. Aceasta este realitatea rece a Partidului Republican, în contextul în care fostul preşedinte încearcă să menţină din exil dominaţia asupra formaţiunii şi insistă pentru o revenire în 2024”, arată editorialul publicat în The Wall Street Journal.

„Baza de susţinere a domnului Trump înseamnă că el va juca un rol important în Partidul Republican. Dar, pe măsură ce trec lunile mandatului lui Biden şi devin mai clare consecinţele politice ale înfrângerii din 2020, poate că membrii de bază ai formaţiunii vor începe să privească dincolo de era Trump, spre o nouă generaţie de potenţiali decidenţi asupra standardelor. Atât timp cât republicanii se vor concentra pe regretele perioadei trecute a lui Trump, nu vor fi o majoritate de guvernare”, concluzionează The Wall Street Journal.

Donald Trump a reacţionat vehement la editorialul WSJ

Consiliul editorial al WSJ susţine „politici globaliste precum acordurile comerciale proaste, deschiderea graniţelor şi războaie fără sfârşit”, a afirmat Donald Trump joi, conform publicaţiei The Hill.

„Ei luptă pentru «republicani doar cu numele», care au rănit atât de rău Partidul Republican. La acest nivel sunt ei şi acolo vor fi mereu. Din fericire, nu îi mai pasă nimănui prea mult de editorialele din The Wall Street Journal. Şi-au pierdut o mare parte din credibilitate”, a declarat Donald Trump.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro