Sari direct la conținut

Turismul medical, în creștere în perioada verii: Un român din diaspora plătește, în medie, 1.000 de euro pentru servicii stomatologice în țară

HotNews.ro
La doctor, Foto: AGERPRES
La doctor, Foto: AGERPRES

Românii din diaspora plătesc, în medie, 1.000 de euro pentru servicii stomatologice în țară. Turismul medical este o nișă de business care crește de la an la an, în special în privinţa serviciilor de stomatologie. Cea mai mare pondere în fluxul de pacienţi continuă să o aibă românii din diaspora. Vârfurile sunt reprezentate de perioadele de concediu, vara şi sărbătorile de iarnă.

În urma dezvoltării platformelor specializate în promovarea la nivel internaţional, și străinii aleg România datorită preţurilor relativ reduse pentru tratamente complexe, în special implanturi dentare, dar şi experienţei culturale oferite prin serviciile turistice adiacente, arată un studiu realizat de o clinică de stomatologie.

Serviciile cele mai solicitate sunt cele care presupun reabilitări orale complete, cu o valoare medie de 1.000 de euro pentru un pacient. Vârfurile sunt reprezentate de perioadele de concediu, vara şi sărbătorile de iarnă, având în vedere că durata tratamentului poate fi semnificativă.

Italia, Spania, Marea Britanie – sunt ţările în care comunităţile româneşti sunt deosebit de numeroase şi, prin urmare, de acolo provin şi pacienţii în căutare de tratamente. 30% din volumul anual al pacienților este reprezentat de diaspora, iar în timpul verii, procentul crește la 60%.

Românii care se întorc în țară pentru servicii stomatologice sunt cu predilecție adulți, aceștia solicitând intervenții cu un grad mare de complexitate. Ponderea serviciilor solicitate este dată de obturații simple (20%), reabilitări complexe (60%) și implantologie dentară (20%). Doar 15% dintre pacienți apelează la tratamente dentare înainte de emigrarea propriu-zisă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro