Sari direct la conținut

UE va negocia achiziția a 1,8 miliarde de doze de vaccin Pfizer pentru anii 2022 și 2023 / Este vorba de vaccinuri de a doua generație, eficiente împotriva viitoarelor variante ale coronavirusului

HotNews.ro
Comisia Europeană, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
Comisia Europeană, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Comisia Europeană caută aprobarea guvernelor UE pentru a lansa discuțiile cu Pfizer și BioNTech pentru a achiziționa 1,8 miliarde doze ale vaccinului produs de cele două companii cu scopul de a fi livrate în 2022 și 2023, a spus vineri un oficial UE pentru Reuters. O sursă a declarat pentru AFP că aceste 1,8 miliarde de doze ar fi așa-zisele vaccinuri de „a doua generație” împotriva Covid-19, eficiente împotriva viitoarelor variante ale coronavirusului.

Dornic să anticipeze vaccinarea copiilor și adolescenților, dar și apariția noilor variante împotriva cărora vaccinurile actuale ar fi ineficiente, executivul european dorește să încheie un contract pentru achiziționarea fermă a 900 de milioane de doze, cu opțiunea pentru 900 de milioane suplimentare, cu un program de livrare lunar și obligatoriu care ar începe în acest an și va continua în 2022 și 2023, scrie AFP.

Anterior, tot vineri, cotidianul german Die Welt a relatat că Comisia este aproape de a semna contracte pentru a cumpăra 1,8 miliarde de doze, dar nu a spus cu ce companie.

Oficialul UE, care a cerut ca numele să îi rămână anonim pentru că este o chestiune confidențială, a spus că executivul UE a decis deja să abordeze Pfizer-BioNTech și că guvernele UE sprijină acest plan, deși nu a fost dată o aprobare definitivă.

Un purtător de cuvânt al Comisiei a confirmat planurile de a cumpăra doze suplimentare, dintre care jumătate ar fi opționale.

El a confirmat de asemenea că executivul UE a identificat deja un furnizor, producător de vaccinuri pe bază de ARN mesager, dar a refuzat să comenteze despre ce companie este vorba.

Vaccinurile Pfizer și Moderna sunt deja distribuite în UE, iar vaccinul CureVac caută aprobarea în UE pentru vaccinul său pe bază de ARN mesager.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro