Sari direct la conținut

Un senator PRM, acuzat ca a votat de doua ori

HotNews.ro

Senatorul PRM, Dan Claudiu Tanasescu, care este si presedinte al comisiei economice, este acuzat ca a votat de doua ori la motiunea anti-Macovei. Acuzatiile au fost aduse de catre presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, care a prezentat joi intr-o conferinta de presa imagini inregistrate din care reiese ca senatorul PRM a votat de doua ori.

Tanasescu neaga si ameninta ca il va da in judecata pe liderul PD. Este pentru prima data in istoria Parlamentului cand la votul cu bile exista o asemenea suspiciune.

In imaginile video prezentate de liderul PD, sentorul PRM trece de doua ori prin fata urnelor si introduce bilele. Claudiu Tanasescu a negat acuzatile si sustine ca doar a imitat introducerea bilelor la a doua trecere prin fata urnei.

“O sa-l dau in judecata pe domnul Videanu. Nu este adevarat ca am votat de doua ori, sa aduca dovezi in aces sens. Am mimat a doua oara votul si va spun asta pentru ca la numararea bilelor se vedea diferenta “, a declarat Tanasescu.

PD va sesiza Biroul Permanent al Senatului, iar grupul Aliantei PNL-PD de la Senat va cere organelor abilitate ale statului sa clarifice acest aspect, a anuntat Adriean Videanu.

In Regulamentul Senatului, sanctiunile pentru cei care au votat de mai multe ori sunt blande si pot fi date sub forma unei mustrari, a unui avertisment scris sau cel mult o sanctiune care prevede retragere indemnizatiei pe timp de o luna.

Presedintele Comisiei Juridice, Peter Eckstein Kovacs recunoaste ca sanctiunile sunt minore. “Fiind vorba de un mandat primit din partea poporului nu putem face nimic, suntem legati de maini si de picioare.

La ultima modificare a Regulamentului Senatului am omis sanctiunea care prevedea interzicerea prezentei la sedinte a senatorului pe o perioada de 30 de zile’, a explicat Eckstein Kovacs.

Conform Regulamentului Senatului, abaterile care implica aplicarea sanctiunilor se constata de Comisia juridica, la sesizarea unui grup parlamentar sau a unui senator. Dupa analizarea cauzei, comisia da un verdict sau aplica o sanctiune in functie de rezultatul anchetei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro