UPDATE Cîmpeanu: Vor fi organizate simulări pentru examenele naționale / Din 22 februarie vor fi publicate teste de antrenament
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că în acest an vor fi organizate cât mai multe simulări pentru a avea o imagine reală asupra a ceea ce au reuşit să asimileze elevii în perioada de învăţământ online, iar din 22 februarie vor fi publicate teste de antrenament pentru examenele naționale. El a anunțat că programa pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat va fi adaptată, urmând să fie restructurată materia din perioada școlii online.
UPDATE Programele adaptate pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat au fost publicate în Monitorul Oficial pe 5 februarie seară. Este vorba de monitorul 125bis.
Cîmpeanu a anunțat, vineri, că a semnat ordinul de ministru pentru modificarea programei pentru examenele naționale, astfel încât „să fie adaptată la realitate”, iar acest ordin ar urma să fie publicat astăzi în Monitorul Oficial.
- „De azi, copiii vor ști exact tematica pentru examen. Din 22 februarie vor fi publicate testele de antrenament. Această adaptare vizează doar tematica de examen. S-a făcut cu atenție asupra a ceea ce s-a predat de când a intrat școala în online, acolo s-a restructurat cel mai mult.
- Pentru un elev de clasa a VIII-a, se va restructura materia de examen din ceea ce era prevăzut pentru semestrul II din clasa a VII-a și semestrul I din clasa a VIII-a”, a precizat ministrul.
În ceea ce privește simulările pentru examene, Sorin Cîmpeanu a susținut că în acest an vor fi organizate cât mai multe, pentru a avea o imagine reală asupra a ceea ce au reuşit să asimileze elevii în perioada de învăţământ online.
„Evaluarea fiecărui elev, pentru că sunt diferenţe de la o zonă la alta, de la o şcoală la alta, de la o clasă la alta şi de la un elev la altul. Este un element extrem de important pentru a putea constata cât şi unde a pierdut fiecare elev din materie pentru ca, beneficiind de cadrul legal şi resursele financiare pe care ministerul şi Guvernul le-a pus la dispoziţie – 240 de milioane de lei doar în această etapă pentru programul de ore remediale, să se poată face cât mai eficient. E nevoie de evaluarea cadrelor didactice, pentru fiecare elev este nevoie de simulări pentru evaluări centralizate pentru a vedea care sunt măsurile cele mai eficiente care se impun”, a spus el.