Sari direct la conținut

UPDATE Moțiunea de cenzură USR-PLUS și AUR, blocată pentru moment / Din nou lipsă de cvorum pentru o decizie / PSD s-a retras din ședință / O nouă ședință convocată marți

HotNews.ro
Vot motiune in Parlament, Foto: MoiraM / Alamy / Alamy / Profimedia
Vot motiune in Parlament, Foto: MoiraM / Alamy / Alamy / Profimedia

Moțiunea de cenzură a USR-PLUS și AUR a fost blocată pentru moment în Birourile Permanente ale Parlamentului. PNL a cerut o amânare de două săptămâni, fiind susținut de UDMR, însă la vot nu a fost cvorum, doar 9 parlamentari pronunțându-se pentru. PSD s-a retras din ședință. Ulterior și liberalii au plecat astfel încât nu s-a putut stabili calendarul moțiunii.

UPDATE Președintele Senatului, Anca Dragu a convocat o nouă ședință a BP-urilor pentru marți la ora 11.00. Pe ordinea de zi se află un singur punct: moțiunea de cenzură.

„Noi nu vrem să arbitrăm între cele două tabere”, a spus pesedistul Lucian Romașcanu.

PNL a cerut termen de două săptămâni pentru verificarea semnăturilor, lucru pentru care au votat liberalii susținători ai lui Florin Cîțu și UDMR. Minoritățile s-au abținut.

Ludovic Orban nu a participat nici el la vot. Astfel din cei 18 parlamentari aflați în sala doar 9 au votat pentru, insuficient pentru a valida cererea PNL.

„Nu voi participa la acest vot. Instituția moțiunii de cenzură e una fundamentală. În Constituție sunt foarte clare referitoare la moțiunea de cenzură. (…) Un alt punct extrem de important este că în mod clar semnătura reprezintă un act de voință individual, singura persoană care poate să o conteste este cel care a semnat. Până acum nu a existat nicio solicitare din partea vreunui semnatar”, a declarat Orban, acuzând „cenzurarea dreptului de a depune o moțiune de cenzură”.

După ce Ludovic Orban a anunțat rezultatul votului, parlamentarii PNL au părăsit ședința pentru a nu asigura cvorumulnecesar pentru stabilirea calendarului moțiunii.

O nouă ședință a Birourilor Permanente ar trebui convocată pentru stabilirea calendarului moțiunii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro