Utile: Ai probleme cu respiratia? Afla care sunt cauzele si cum le poti trata; Semne mai putin cunoscute care iti spun ca ai un "ficat toxic"'; Ce este iodul si de ce este important pentru organism. Alimentele in care se gaseste
Semne mai putin cunoscute care iti spun ca ai un „ficat toxic”. Ficatul este unul dintre cele mai mari si mai importante organe din corpul nostru. In momentul in care incepe sa nu mai functioneze asa cum trebuie, si organismul tau trece printr-o serie de schimbari. Unul dintre motivele pentru care te poti confrunta cu disfunctii ale ficatului sunt toxinele care pot pune in pericol acest organ si, uneori, chiar si viata. Crampe la stomac si balonare. Nu este nimic in neregula daca ai aceste simptome din cand in cand. Insa, daca ele incep sa devina ceva obisnuit si, mai mult decat atat, si gleznele sau picioarele le simti umflate, atunci inseamna ca ai o problema. Iar daca aceasta revine la intervale apropiate de timp, atunci este posibil sa te confrunti cu simptomele unui ficat toxic. Este posibil ca acest organ sa nu filtreze corespunzator toxinele, care se acumuleaza, astfel, la tine in organism. Asadar, este recomandat sa mergi sa vezi un doctor cat mai repede posibil, scrieUnica.ro.
Ai probleme cu respiratia? Afla care sunt cauzele si cum le poti trata. Respiri greu, simti ca nu ai aer, ametesti si obosesti. Suferi de o problema respiratorie, mai mult sau mai putin grava. Cauza poate fi legata de caile aeriene superioare, de plamani sau inima. Nu e de gluma. O insuficienta respiratorie severa poate antrena chiar moartea. Uneori este foarte greu de depistat cauza, fiind necesare mai multe investigatii. Este important sa se afle cauza reala pentru a aplica tratamentul potrivit. Daca nu asiguram corpului nostru cantitatea de oxigen necesara, pot aparea diverse probleme, adesea fatale, anuntaLibertatea.
Ce este iodul si de ce este important pentru organism. Alimentele in care se gaseste. Iodul este un mineral fundamental pentru organism, dar acesta nu poate fi sintetizat de organism si trebuie preluat din dieta noastra zilnica. In general, iodul este gasit in fructele de mare, deoarece oceanul este sarat sau in sarea iodata. Iodul este un mineral absorbit de tractul intestinal, transportat in fluxul sanguin, apoi preluat de glanda tiroida, unde cu ajutorul lui produce hormoni. O cantitate ideala de iod stimuleaza arderile metabolice si previne problemele tiroidiene. Iodul- te ajuta sa previ hipotiroidismul si tiroxina, hormonul care controleaza arderile metabolice, informeazaDoctorulZilei.ro.
Respiratie urat mirositoare? Afla care sunt cauzele si cum poti scapa de ea! Respiratia urat mirositoare, denumita halitoza, foarte deranjanta in viata sociala indiferent de varsta, preocupa foarte multe persoane care se confrunta cu aceasta problema. Primul pas in diagnosticarea si tratarea afectiunii este un control stomatologic, in cadrul caruia medicul dentist va putea confirma sau exclude cauza orala a respiratiei urat mirositoare. Atunci cand stomatologul nu identifica, insa, o cauza dentara, acesta va trimite pacientul catre alt medic specialist, deoarece problema poate fi strans legata de alte afectiuni de existenta carora pacientul nu este constient inca, atentioneaza doamna doctor Mihaela Dan, scrieUnica.ro.
Ce sa faci ca sa nu te mai trezesti in timpul noptii. Multe studii arata faptul ca somnul, impreuna cu o dieta echilibrata si miscarea fizica, reprezinta punctul-cheie in prevenirea aparitiei bolilor. Explicatia? Cortizolul, un hormon puternic care echilibreaza ritmul organismului. Daca este inregistrat un dezechilibru al nivelului de cortizol, atunci si sanatatea ta are de suferit. Cele care ne dau o mana de ajutor in a ne mentine organismul echilibrat sunt glandele suprarenale (adrenale). Acestea sunt responsabile de mentinerea greutatii corporale, moderarea reactiei noastre la stres, regleaza glicemia, impiedica inflamatiile si, ce este cel mai important, ajuta la un somn mai linistit. Atunci cand nivelul de stres si zaharul din organism se afla in echilibru, glandele pineale produc melatonina, care este activa mai ales dupa-amiaza si seara si care ne ajuta sa dormim. Astfel, nivelul de cortizol scade, acesta fiind motivul pentru care ne linistim inainte sa adormim, informeazaUnica.ro.