Sari direct la conținut

Utile: Asa te dregi dupa mesele copioase de Sarbatori!; Vaccinarea antigripala – mituri si adevaruri; 3 ceaiuri pentru durerea de stomac

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Sucul de rosii da energie. Nu exista camara de gospodina care sa nu contina suc sau pasta de tomate. Pe langa gustul bun pe care-l da mancarurilor, sucul de rosii este si foarte sanatos. Iata ce poate face pentru organism. Sucul de rosii protejeaza sistemul imunitar de anumite deficiente. Datorita continutului mare de vitamina C, acest suc previne infectiile si stimuleaza metabolismul si ajuta la protejarea celulelor din corp de factorii de mediu daunatori, precum poluarea si razele de soare puternice. In plus, acesta poate contribui la mentinerea vitalitatii pentru mai mult timp. Este un tratament natural excelent pentru reglarea nivelului de colesterol din sange, scrie Click.

Cum asortezi vinul la mancare. Pentru a savura din plin un vin e indicat sa il alegi in functie de felul de mancare pe care il consumi. Libertatea iti arata care sunt cele mai potrivite asocieri gastronomice, ca sa gusti din plin aromele de sarbatoare. Inainte de a deschide o sticla de vin alb sau rosu trebuie sa stii care este momentul potrivit. Un vin rosu se deschide cu o ora inainte de a fi servit, pentru a facilita procesul de oxidare care ii pune buchetul in valoare. Vinul alb trebuie deschis imediat inainte de a fi turnat in pahare, pentru a nu isi pierde aroma, anunta Libertatea.

Asa te dregi dupa mesele copioase de Sarbatori! Mii de romani ajung anual la spital din cauza exceselor alimentare si a consumului de alcool peste masura. Revista „Click! pentru femei” iti spune cum iti afecteaza sanatatea excesele alimentare si ce e de facut! Excesul de grasimi da crize biliare. Pentru a evita o suprasolicitare a organismului, ai doua posibilitati: fie mananci cu moderatie, fie incerci sa gatesti mai dietetic, adica cu mai putine grasimisi zaharuri. Insa, este de preferat sa se aplice ambele principii alimentare. „Altfel, pot aparea indigestiile, din cauza faptul ca organismul are o capacitate limitata de a procesa alimentele. De aceea, exista riscul de a elimina excesele prin varsaturi sau de a acuza dureri ale vezicii biliare, intrucat o parte dintre nutrienti ajung in organisms i declanseaza afectiuni precum colecistita acuta si pancreatita acuta. Aportul excesiv de proteinesi lipide, in special din carne, sta la baza acestor probleme. In aceste conditii, in cazul diabeticilor, se poate instala o decompensare a bolii, care poate avansa pana la coma”, subliniaza nutritionistul.

Vaccinarea antigripala – mituri si adevaruri. Afla din revista Unica de ianuarie cum sa deosebesti gripa de o raceala obisnuita si descopera in continuare care sunt cele mai intalnite mituri cu privire la vaccinarea antigripala si care sunt informatiile corecte pe care trebuie sa le cunoastem. Informatiile sunt oferite de dr Daniela Stefanescu, medic primar Medicina de Familie si vicepresedintele Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti. Mit: Daca ma vaccinez antigripal, ma imbolnavesc. Realitate: Prin vaccinare se administreaza o forma modificata a virusului, in cantitati foarte mici, care stimuleaza sistemul imunitar sa produca anticorpi impotriva virusului gripal. Aceasta forma nu va imbolnavi persoana careia ii este administrat vaccinul. Mit: Daca ma vaccinez intr-un an, sunt imun si anul urmator Realitate: Virusurile care provoaca gripa sezoniera se modifica de la un an la altul sau sufera mutatii. De aceea, vaccinurile sunt adaptate anual pentru a-si pastra eficienta. De asemenea, nivelul anticorpilor din organism scade la 6-12 luni de la vaccinare si trebuie sa fie crescut printr-un nou vaccin, adresat virusurilor gripale circulante in sezonul respectiv.

3 ceaiuri pentru durerea de stomac. Ati exagerat cu mancarea? Specialistul Click!, dr. Cristina Balanescu, ne recomanda trei ceaiuri care ne vindeca stomacul. Ceaiul de coriandru,contra balonarii. Balonarea sau abdomen umflat reprezinta senzatia de marire a abdomenului ca urmare a acumularii de gaze in intestine. De multe ori, regimul de post poate duce la balonari. Faceti o infuzie dintr-o lingurita de fructe zdrobite la 250 ml de apa clocotita, se infuzeaza 15 minute, se bea fractionat, in timpul unei zile, intre mese. Infuzia de tintaura,alunga arsurile. Arsura la stomac reprezinta o durere situata in capul pieptului si care poate iradia in spatele stern. Este cauzata de refluxul gastro-esofagian si agravata de alimentatia necorespunzatoare. Preparati o infuzie din 1 lingurita de tintaura uscata la 250 ml de apa clocotita, se infuzeaza 5 minute, se consuma 3 cani pe zi.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro