Sari direct la conținut

Utile: Cancer, diabet sau afectiuni vasculare. Durerile de picioare pot anunta boli grave; Cel mai rapid remediu pentru afte! Scapi de ele peste noapte; Patru modalitati de prevenire a bolilor de inima

HotNews.ro
UTILE, Foto: Colaj foto
UTILE, Foto: Colaj foto

Ce beneficii are consumul de inghetata. Cu totii mancam inghetata vara. E unul dintre alimentele-vedeta ale sezonului, asa cum sunt si pepenii sau fructele de padure. Cu toate acestea, spre diferenta de fructe, inghetata are un continut crescut de zahar si grasimi, si tocmai de aceea e important sa o consumam cu moderatie. Pentru cine nu are probleme cu sanatatea si are un stil de viata echilibrat, inghetata nu reprezinta un pericol. Mai mult de-atat, inghetata are si o serie de beneficii pentru sanatate, mai ales daca optam pentru produsele de calitate superioara. Iata, asadar, cinci dintre beneficiile surprinzatoare ale consumului de inghetata! Inghetata ne bucura nu numai datorita gustului ei, ci si pentru ca in timp ce o mancam, in creierul nostru se activeaza unul dintre centrele placerii – cortexul orbitofrontal. Cercetatorii de la Institutul de Psihiatrie din Londra au descoperit acest lucru, testand activitatea cerebrala a mai multor persoane care mancau inghetata de vanilie, scrieUnica.ro.

Cel mai rapid remediu pentru afte! Scapi de ele peste noapte. Aftele sunt mici ulceratii care apar in interiorul gurii, cel mai adesea pe mucoasa de pe obrajii interiori sau in interiorul buzei. Ele nu reprezinta o problema majora de sanatate si orice persoana se confrunta cel putin o data in viata cu acest disconfort. In schimb, aftele pot ustura foarte tare, impiedicand consumul normal de alimente. In mod normal, aftele se vindeca de la sine, insa acest proces poate dura chiar si o saptamana. Alteori, daca ulceratiile sunt mai grave, este nevoie de tratament cu antibiotice prescris de medic. Aftele sunt adesea confundate cu herpesul, insa nu sunt acelasi lucru, acesta din urma fiind cauzat de virusul Herpes simplux (HSV). In vreme ce herpesul este foarte contagios si se ia prin simplul contact al buzelor cu pielea, aftele nu sunt cauzate de un virus si nu sunt contagioase, deci nu risti sa dai si altcuiva aceasta afectiune printr-un sarut, de pilda, sau prin folosirea aceluiasi pahar, anuntaDivahair.ro.

Indicii pentru o compatibilitate buna in cuplu. O buna comunicare in cuplu este benefica atat ambilor parteneri, cat si cuplului ca tot unitar. In momentul in care ambii parteneri inteleg ca o relatie are atat asteptari comune cat si asteptari personale, ei invata pe rand sa fie atat emitatori cat si receptori ai unor idei, dorinte si sentimente. Ei vor asculta si vor transmite exact ceea ce isi doresc si isi vor implini reciproc nevoile. Trasarea unor limite confortabile si existenta unei doze suficiente de empatie sunt elemente cheie in stabilirea unei relatii echilibrate. Astfel, cei implicati in relatia de cuplu stiu sa ofere, dar in egala masura stiu sa si primeasca. Invata sa intuiesti singura cand e nevoie sa vorbesti si cand sa asculti. O balanta echilibrata a limbajului in cuplu, creeaza o armonie fireasca intre cei doi parteneri, scrie revista Psychologies.

Lemnul dulce, renumit pentru proprietatile sale terapeutice. Lemnul dulce, un arbust din zonele mediteraneene, este renumit pentru valoroasele lui proprietati terapeutice: antimicrobiene, antivirale, diuretice, antiinflamatoare, laxative si cicatrizante. In antichitate, Lemnul dulce (Glycyrrhiza glabra) era folosit in special in combaterea afectiunilor respiratorii. Cercetarile recente ale terapeutilor europeni au descoperit efectele pozitive ale terapiei cu lemn dulce in tonifierea sistemului imunitar si in combaterea osteoporozei. Fitonutritionistul francez Eric Favre apreciaza, in special, proprietatea plantei de a cicatriza ulcerele gastrice, dar atrage atentia ca, folosita pe termen lung, planta poate provoca hipertensiune arteriala, informeazaClick.

Cancer, diabet sau afectiuni vasculare. Durerile de picioare pot anunta boli grave. Cand spunem „dureri de picioare” ne referim la orice durere ce se poate manifesta incepand de la degetele picioarelor si pana la regiunea pelviana. Aceste dureri pot fi cauzate de multi factori, unii dintre acestia putand fi localizati in alte zone decat piciorul. Leziunile la nivelul coloanei vertebrale pot cauza dureri de picioare. Durerile resimtite in zona picioarelor pot avea diferite manifestari. Ele pot afecta doar o parte a piciorului, cum ar fi genunchiul sau se pot extinde pe intregul membru si pot fi resimtite ca furnicaturi, dureri ascutite, dureri surde, mancarimi etc, scrieDoctorulZilei.ro.

Patru modalitati de prevenire a bolilor de inima. Bolile de inima sunt cele care ucid cei mai multi romani: peste 60% din decesele din tara noastra sunt cauzate de afectiunile cardiace, spun statisticile. De aceea, masurile de preventie a acestor afectiuni sunt foarte importante. Iata despre ce este vorba: In primul rand, este important sa vezi daca risi sa dezvolti o afectiune cardiaca. Este important sa iti cunosti dimensiunea taliei, nivelul de zahar din sange, cat si nivelul de colesterol. De asemenea, este important sa iei masuri din timp, daca in familia ta exista persoane care sufera de afectiuni cardiovasculare. Daca nu stii riscurile, probabil ca nu vei lua masuri care ar putea sa iti salveze viata, anuntaClick.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro