Utile: Cat de des trebuie sa te speli pe cap pentru a nu avea probleme cu scalpul si caderea parului; Cum repornesti inima cuiva in stop cardiac; Siropurile de tuse sunt "apa de ploaie". Medicii spun ca sunt ineficiente si recomanda un remediu traditional
Cat de des trebuie sa te speli pe cap pentru a nu avea probleme cu scalpul si caderea parului. O femeie petrece in fata oglinzii, coafandu-se, aproximativ doua ore si jumatate in fiecare saptamana. Dar daca nu s-ar mai acorda atat timp intretinerii parului? Potrivit unui studiu recent, 40% din femei se spala zilnic pe cap. Cu toate acestea, un studiu efectuat la Universitatea din Pennsylvania arata ca din ce in ce mai multe femei si barbati renunta la samponarea zilnica pe motiv ca parul lor va fi astfel mai sanatos. In randul acestora se numara chiar si vedete precum Jessica Simpson si Robert Pattinsion. Atunci cand au fost intrebati, cercetatorii din Pennsylvania au declarat ca spalarea zilnica a parului nu este sub nici o forma necesara pentru o buna sanatate a scalpului si a parului, noteaza lyla.ro.
Siropurile de tuse sunt „apa de ploaie”. Medicii spun ca sunt ineficiente si recomanda un remediu traditional. Medici de seama, dar si reprezentanti ai Ministerului Sanatatii din Marea Britanie avertizeaza ca siropurile de tuse sunt ineficiente, iar bolnavii care cumpara aceste produse nu fac altceva decat sa arunce banii pe fereastra. Atat reprezentantii NHS (Ministerul Sanatatii), cat si cei ai Royal College of General Practitioners (Colegiul Regal al Medicilor Generalisti) din Marea Britanie sustin ca siropurile de tuse care se vand fara reteta in farmacii nu produc efectele asteptate, informeaza Daily Mail. Aceste produse pentru tuse, care costa, de obicei, intre 3 si 5 lire (16-27 de lei) pentru un flacon mic, fac parte dintr-o industrie a OTC-urilor (over-the-counter) care se ridica la peste 3 miliarde de lire sterline pe an, informeaza Adevarul.
Cum repornesti inima cuiva in stop cardiac. Serviciile de urgenta de la noi sunt gratuite si, de cele mai multe ori, prompte. Insa, uneori, cele cateva minute de la apel la interventie pot decide soarta cuiva drag sau a unui necunocut. Click! iti spune ce trebuie sa stii pentru a aplica in mod corect tehnicile de resuscitare. Implica-te, salveaza, fii erou! Cei mai multi romani sunt de parere ca trebuie sa fii doctor ca sa poti salva o viata. Totusi, cei care se lupta cu boala si cu moartea zi de zi spun ca orice om poate sa invete sa acorde primul ajutor celor aflati in nevoie. Daca tehnicile de resuscitare sunt realizate corect, atunci sansele de a tine pe cineva in viata sunt semnificative. Societatea de Salvare Bucuresti si Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov au oferit cursuri gratuite de resuscitare in centrul Capitalei. Primul pas e sa te asiguri ca zona in care se afla pacientul e sigura (nu sunt masini, nu se afla in dreptul unei cladiri subrede etc.). Te apropii la 10 centimetri de victima si o intrebi daca e constienta, daca stie ce i se intampla. Integral in Click.
Atentie la inima daca obosesti prea repede! Activitatile de zi cu zi te suprasolicita? Oboseala nu are doar cauze fizice, ci si afectiuni ascunse, care nu dau semne vizibile. Iti prezentam in material cateva dintre acestea! Daca obositi mult prea usor in urma unor activitati pe care inainte le efectuati fara probleme, este timpul sa va faceti un control la inima. Expertii sustin ca, daca oboseala intervine dupa activitatile obisnuite pe care le efectuati zilnic (curatenie in casa, gradinarit, serviciu), inseamna ca inima trimite semnale ca ar avea nevoie de o ingrijire medicala. Anemia severa produce slabiciune. Femeile cu menstruatie abundenta sau cele care au nascut recent pot dezvolta anemie, care este una dintre principalele cauze ale starii de oboseala. Chiar si deficienta de fier si bolile de rinichi produc anemie, scrie clicksanatate.ro.
Sfaturile expertilor pentru a preveni aparitia cancerului. Cancerul este, probabil, cea mai inspaimantatoare boala dintre toate, el fiind principala cauza a mortii la nivel mondial. Potrivit ultimele statistici, din 2008, la nivel mondial, 7,7 milioane de oameni au decedat ca urmare a cancerului, iar Organizatia Mondiala a Sanatattii avertizeaza ca, in 2030, vor ajunge sa moara de cancer circa 3,2 milioane de oameni in fiecare an. Expertii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) au dat publicitatii un set de 12 metode prin care aceasta „boala a secolului” poate fi prevenita, informeaza independent.co.uk: 1. Nu fumati. Nu folositi niciun fel de tutun. 2. Asigurati-va ca in casa dumneavoastra nu se fumeaza. Sustineti interzicerea fumatului la locul de munca. 3. Asigurati-va ca greutatea corporala este una normala. 4. Fiti activi din punct de vedere fizic. Limitati timpul petrecut pe scaun sau canapea. 5. Urmati o dieta sanatoasa. Integral in Mediafax.ro.