Sari direct la conținut

Utile: Ce importanta au fibrele in alimentatia zilnica; Adio, stres si durere, bun venit, relaxare!; Femeile care consuma o bautura alcoolica seara sunt mai sanatoase

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Ce importanta au fibrele in alimentatia zilnica. Fibrele alimentare reprezinta partea nedigerabila din anumite fructe si legume ori din cereale. Potrivit nutritionistilor, o persoana sanatoasa ar trebui sa consume intre 25 si 30 g de fibre. Din pacate, alimentele pe care le punem zilnic in farfurie ne furnizeaza numai 2% din cantitatea recomandata. In mod normal, organismul are nevoie zilnic de fibre, deoarece faciliteaza procesul de digestie. Iar in prezent, rolul lor este cu atat mai important, deoarece in dieta predomina alimentele care se digera greu si stagneaza mult timp in colon. Daca nu sunt eliminate la timp si in mod eficient, resturile alimentare intra intr-un proces de fermentatie si de putrefactie prelungite, iar dupa un timp sunt reabsorbite si repuse in circulatie. Acest proces intoxica atat colonul, cat si ficatul, informeaza Click.

Adio, stres si durere, bun venit, relaxare! Masajul este recomandat in caz de probleme circulatorii, de dureri articulare ori musculare, dar si pentru a combate celulita, stresul sau depresia. Aceasta metoda terapeutica este poate cea mai comoda si cea mai placuta cale de a ne mentine sanatatea, dar totodata si de a trata un numar mare de boli. Indiferent daca se executa manual sau cu ajutorul unor dispozitive, masajul actioneaza asupra circulatiei sangvine si asupra celei limfatice. Efectele sale asupra organismului sunt complexe: o mai buna oxigenare a tesuturilor, stimularea producerii unor hormoni si a unor celule cu rol foarte important in apararea organismului si, nu in ultimul rand, ajuta la eliminarea toxinelor din corp. Efectul relaxant al masajului se datoreaza faptului ca stimuleaza secretia de endorfine si de serotonina, hormoni care ne induc o stare de bine, scrie Adevarul.

Femeile care consuma o bautura alcoolica seara sunt mai sanatoase. Femeile care beau un pahar de bere, vin sau tarie seara sunt mai sanatoase, cu cat inainteaza in varsta, decat cele care beau mult si rar sau cele care nu consuma alcool, se arata intr-un studiu publicat de revista PLoS Medicine si citat de bbc.co.uk. Potrivit unui studiu efectuat pe 14.000 de femei, doamnele care beau cu moderatie au mai multe sanse decat cele care beau mult sau cele care se abtin de la bautura sa atinga varsta de 70 de ani intr-o stare de sanatate buna. Potrivit cercetatorilor, consumul de alcool cu masura in decursul saptamanii este mai bun pentru sanatate decat consumul excesiv de alcool in weekend. Femeile care beau putin si des imbatranesc mai frumos decat bautoarele ocazionale, se arata in acelasi studiu. Integral in Gandul.

Ananasul va scapa de indigestie! Indigestia este o tulburare a procesului de digestie ce poate fi cauzata de excesele alimentare, de stari conflictuale sau de temperaturi extreme. Principalele simptome sunt greturile, balonarile, arsurile la stomac si crampele abdominale. Indigestiile pot aparea si din cauza unor inflamatii la nivelul vezicii biliare, a gastritelor acute, a pancreatitelor cronice sau a unui ulcer duodenal. Tocmai de aceea trebuie sa va feriti de mese imbelsugate, de alcoolul in exces si sa respectati cateva reguli, anunta Libertatea.

Trei remedii de toamna pentru par stralucitor. A trecut vara si parul are nevoie de recuperare dupa ce soarele l-a „ars” zi de zi. Pe langa procedeele cosmetice, exista si cateva metode naturale care-l readuc la viata. Frunzele de nuc intaresc firul de par. Se prepara o infuzie din 50 g frunze maruntite peste care se toarna un litru de apa clocotita. Se strecoara, iar cu solutia obtinuta se uda bine parul, dupa ce in prealabil a fost spalat. Acest tratament diminueaza matreata, intareste radacina firului de par, stimuleaza regenerarea lui si capata reflexe brune, relateaza Click.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro