Sari direct la conținut

Utile: Ceapa, usturoiul, citricele si lactatele tin raceala la distanta; Criza varstei mijlocii incepe la 35 de ani; Sportul scade riscul fracturilor la batranete

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Ceapa, usturoiul, citricele si lactatele tin raceala la distanta. Daca organismul are un deficit de calciu, nu se poate proteja de virusurile din aceasta perioada, sunt de parere medicii. Viroze respiratorii si raceli – acestea sunt pericolele care ne pandesc organismul in perioada aceasta. Orice fluctuatie de temperatura ne pune sistemul imunitar la incercare. Medicii spun ca, mai ales in perioada schimbarilor bruste de temperatura, ne imbolnavim de viroze respiratorii sau racim. Gandul va ofera o lista a alimentelor care tin raceala la distanta. Astfel, usturoiul are proprietati antifungice, antibacteriene si antivirale, spune medicul nutritionist Mihaela Bilic, autoarea cartii „Traiesc, deci ma abtin”. „Acest condiment este des folosit in tratamentul infectiilor, al gripei si al candidozei. Substantele sulfuroase si allicina actioneaza eficient impotriva helicobacter pylori, o bacterie responsabila de aparitia ulcerului gastric”, mentioneaza dr. Bilic, scrie Gandul.

Criza varstei mijlocii incepe la 35 de ani. Stresul de la serviciu si problemele din relatia de cuplu arunca tot mai multi oameni in depresie inca de la varsta de 35 de ani. Acesta este momentul in care incepe, in prezent, criza varstei mijlocii. Potrivit unui studiu recent facut in Marea Britanie, din ce in ce mai multe persoane intre 35 si 44 de ani afirma ca se simt singure sau deprimate, releva BBC. 21% din barbatii si femeile din aceasta categorie de varsta au declarat ca au adesea un sentiment de singuratate. Cam tot atatia au afirmat ca problemele de natura amoroasa sau cele de la serviciu ii fac sa se simta mai mereu tristi. De asemenea, circa 21% spun ca sunt mai apropiati de prieteni decat de rude, iar 25% si-ar dori sa aiba mai mult timp pentru cei din familie. „In mod obisnuit, asociem criza varstei mijlocii cu oameni de peste 45 de ani, dar studiul nostru arata ca aceasta perioada critica incepe mai repede decat ne-am fi gandit”, a declarat Claire Tyler, responsabil al organizatiei Relate, care s-a ocupat de cercetare, anunta Adevarul.

Sportul scade riscul fracturilor la batranete. Statisticile arata ca 90 la suta dintre fracturile de sold in randul persoanelor de varsta a treia sunt provocate de simple cazaturi. Un studiu realizat de cercetatorii din Finlanda arata ca activitatile sportive pot reduce riscul fracturilor la batranete, informeaza „Science Daily”. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, 160 de persoane au fost monitorizate pe o perioada de sapte ani. Voluntarii au fost impartiti in doua categorii: un grup care facea zilnic exercitii fizice, al doilea grup neavand inclus in programul zilnic sport. Cercetatorii au concluzionat ca exercitiile fizice scad, pe termen lung, riscul aparitiei fracturilor deoarece sportul intareste masa osoasa, informeaza Gandul.

Culori indicatoare de boli. Aspectul rosiatic al urinei poate anunta piatra la rinichi, cel tulbure arata o infectie, iar cel maroniu o boala hepatica. Prezenta sangelui in urina este cel mai important semnal de alarma care, de cele mai multe ori, indica un cancer la vezica sau la rinichi. „Majoritatea pacientilor cu formatiuni tumorale au avut antecedente de urina cu sange. Din pacate, medicii de familie sau din alte specialitati ii trateaza cu antibiotice si-i trimit acasa, cand de fapt ei ar trebui sa faca, pe langa un sumar de urina si urocultura, si o ecografie”, spune Ambert Valentin, medic urolog la Spitalul Burghele din Bucuresti. Situatia este cu atat mai grava la persoanele care prezinta cheaguri de sange in urina. „Patologia tumorala s-a mutat de la varstnici la tineri de 20-30 de ani, din cauza tutunului, a colorantilor din mancare sau a mediului de lucru. Multi medici de familie cred ca pacientii sunt prea tineri pentru a suferi de tumori si-i trimit acasa, ceea ce face sa se piarda timp pretios din punerea diagnosticului”, mai spune medicul, scrie Romania Libera.

Aspirina injectabila te scapa de migrene. Un grup de specialisti de la Universitatea California, din San Francisco, sustin ca aspirina injectabila te scapa de migrene, informeaza „Daily Mail”. Oamenii de stiinta au testat aceasta metoda pe 168 de pacienti cu varste cuprinse intre 18 si 75 de ani, iar rezultatele au aratat ca aspirina injectabila este eficienta in cazul migrenelor acute. Spre deosebire de aspirina traditionala, care se administreaza pe cale orala, cea injectabila nu predispune la hemoragie stomacala, sustin expertii, anunta Gandul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro