Sari direct la conținut

Utile: Cinci superalimente care te protejeaza de boli; Lumanarile, la fel de nocive ca tigarile; Vaccinul contra cancerului de col uterin: il facem sau nu?

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Cinci superalimente care te protejeaza de boli. Mai bine previi decat sa tratezi, e un lucru stiut. Iar daca preventia se poate face simplu, prin introducerea in meniu a unor alimente care contin substante benefice pentru organism, e si mai bine. Iti prezentam azi 10 superalimente – asa au fost catalogate de expertii in nutritie – care tin departe afectiuni precum diabetul ori cancerul. Bogate in antioxidanti, afinele sunt printre cele mai bune arme din natura pe care le putem folosi in lupta cu procesul imbatranirii. Mai contin fibre, vitaminele A si C si glucochinina, care scade glicemia. Ciupercile sunt considerate cel mai bun inlocuitor al carnii. Pentru ca nu au calorii, sunt ideale si in curele de slabire. Contin vitaminele si mineralele de care organismul uman are nevoie – vitaminele A, B, C si D, fier, potasiu, zinc, acid folic. Integral in Libertatea.

Afla cum scapi de urmele lasate de acnee! Leziunile acneice pot fi reduse cu ajutorul unor procedee moderne, indicate de medicul dermatolog. Esti fericit ca ai scapat de acnee, insa ce te faci cu cicatricile lasate de aceasta? Din fericire, procedeele moderne iti ofera solutii eficiente pentru ca leziunile postacneice sa ramana doar o amintire neplacuta. Aceasta procedura este disponibila in multe clinici private. Fie ca este realizata cu acid glicolic sau cu acid salicilic, peelingul chimic este una dintre cele mai eficiente modalitati de a „sterge” semnele lasate de acnee. Cu ajutorul acestei proceduri, se indeparteaza un strat fin de piele, astfel fiind stimulata regenerarea la nivel celular. Inainte de efectuarea acestei proceduri, este indicat sa opresti tratamentul cu anticonceptionale sau cu anticoagulante, pentru a nu se produce pigmentare neuniforma. Daca ai leziuni herpetice la nivelul fetei, peelingul chimic trebuie amanat pana la vindecarea acestora, relateaza Click.

Lumanarile, la fel de nocive ca tigarile. Vrei sa ai un aer curat, lipsit de impuritati? Ai grija ce fel de obiecte decorative folosesti, caci unele pot fi daunatoare pentru sanatate. Este vorba despre lumanari. Lumanarile parfumate pot fi folosite pentru a da aerului din casa un aer inmiresmat, insa cu o conditie. Alege-le doar pe cele confectionate din ceara de albine naturala sau din ulei de soia. Cercetatorii americani de la Universitatea din Carolina de Sud au descoperit ca lumanarile din parafina emit in aer de 110 ori mai mult benzen si toluen decat este permis. Aceste substante sunt periculoase pentru sanatate, caci pot conduce la aparitia cancerului si pot favoriza aparitia crizelor de astm, informeaza Click.

La ce riscuri te expui daca folosesti gene false. Genele false, o tendinta care a inregistrat o evolutie exploziva in moda din ultimii ani, reprezinta un veritabil pericol pentru genele naturale, deoarece cauzeaza avarierea structurii firelor de par naturale si, in unele cazuri, distrugerea iremediabila a acestora, informeaza dailymail.co.uk. Femeile s-au obisnuit sa isi curbeze genele, sa le vopseasca si sa le acopere cu straturi de tus, in incercarea lor de a obtine un look perfect. In plus, doamnele si domnisoarele apeleaza tot mai mult la aplicarea pe genele lor naturale a unui strat de lipici, pentru a-si fixa genele false, scrie Gandul.

Vaccinul contra cancerului de col uterin: il facem sau nu? In 2008, cand a inceput campania de vaccinare, romancelor le-a fost frica sa accepte imunizarea. Specialistii spun ca vaccinarea este principala metoda de a stopa decesele cauzate de HPV. Cazul recent al unei tinere din Marea Britanie care doarme 23 de ore pe zi dupa administrarea vaccinului contra HPV a readus in atentia publica problema vaccinarii impotriva cancerului de col uterin. Ca si in alte situatii, nu s-a stabilit clar daca boala ei are legatura cu vaccinul. Ieri, reprezentanti ai societatii civile, oficiali din Ministerul Sanatatii si din Organizatia Mondiala a Sanatatii au dezbatut aceasta problema in cadrul unei mese rotunde la Palatul Parlamentului. Integral in EVZ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro