Sari direct la conținut

Utile: Cinci trucuri pentru a parea mai tanara decat in realitate; Cu doua lire, diabetul poate fi depistat cu zece ani inainte de declansarea bolii; Cum sa calmezi ieftin durerile in gat: bomboane, hrean si lamai

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Cu ce boli vin copiii de la scoala si de la gradinita. Infectiile respiratorii, cele cauzate de streptococi si varicela sunt printre cele mai intalnite afectiuni care apar dupa ce micutii merg in colectivitate. Daca in cele mai multe gradinite se cer cateva analize inainte ca micutii sa fie primiti in colectivitate, la scoala regulile sunt mai laxe. Copii nu sunt controlati decat pentru eventuale probleme cu paduchii si doar daca apar epidemii se decid masuri mai stricte. Niciuna dintre variante nu ofera insa siguranta ca micutii vor fi feriti de boli care se transmit usor in colectivitate. Pe langa cei deja bolnavi exista si purtatori, care nu au simptome, dar pot imbolnavi alti copii. Cele mai frecvente boli pe care un copil le poate lua in scoala sau gradinita sunt infectiile respiratorii, scrie EVZ.

Cinci trucuri pentru a parea mai tanara decat in realitate. Produsele de ingrijire pe baza de retinol, cremele cu factor de protectie si exfolierea saptamanala te ajuta sa-ti pastrezi tineretea. Degenerarea treptata a structurii pielii este un proces firesc, ce nu poate fi impiedicat. Specialistii in cosmetica citati de site-ul shine.yahoo.com sunt de parere ca exista cateva trucuri care pot preveni imbatranirea tenului si care, odata insusite, ne pot ajuta sa mascam trecerea timpului. Foloseste zilnic produse de ingrijire pe baza de retinol. Acestea ofera dermei o exfoliere usoara si mentin pielea hidratata, „stergand” astfel anii de pe chipul tau. Potrivit specialistilor, cremele cu retinol nu au efect asupra porilor, al caror aspect este determinat genetic. Un alt aspect al produselor pe baza de retinol este ca accentueaza sensibilitatea pielii in raport cu razele solare, anunta Gandul.

Cu doua lire, diabetul poate fi depistat cu zece ani inainte de declansarea bolii. Cercetatorii britanici au pus la punct un test prin care se poate depista diabetul de tip 2 (cel mai curent, legat adesea de obezitate) cu zece inainte de manifestarea bolii. Anuntul a fost facut cu ocazia festivalului britanic al stiintei de la Birmingham. Testul consta in analizarea unei molecule numita microARN si, in functie de nivelul mai mult sau mai putin ridicat al acesteia, se poate preveni un eventual risc de accident cardiovascular. „Este foarte important pentru medici sa-i poata diagnostica din timp pe pacientii care sufera de diabet, deoarece ei risca sa dezvolte maladii cardiovasculare. Speram ca acesti noi markeri sanguini ne vor oferi mai multe indicii pentru definirea bolii decat actualele teste clinice”, a declarat doctorul Manuel Mayr, de la Universitatea King din Londra. Testul costa doar 2 lire (2,30 euro). El ii va ajuta pe medici sa administreze tratamentul corespunzator. Este o economie de timp si de bani, iar pacientul este sigur ca va primi medicatia indicata, informeaza Libertatea.

Care sunt pastilele care te ingrasa. Medicamente indicate in boli inflamatorii, in alergii, depresii, hipertensiune si chiar in raceli pot duce la acumularea de kilograme in plus. Pastilele pentru alergii, depresie, hipertensiune, raceli actioneaza in mai multe moduri asupra siluetei: cresc pofta de mancare, stimuleaza retentia apei sau actioneaza hormonal. Medicii spun care sunt solutiile pentru a nu va trezi mai grasi cand trebuie sa luati astfel de medicamente. Medicamentele pe baza de cortizon si derivati ai acestuia nu reprezinta un pericol pentru sanatate, atata timp cat sunt luate pe termen scurt. Folosite luni la rand pot duce la acumularea kilogramelor in plus. Daca afectiunile tratate cu cortizon nu sunt grave, se recomanda inlocuirea acestor medicamente cu altele, pe baza de plante, precum salvia, coadasoricelului si frunze de brusture, la sfatul medicului, scrie EVZ.

Cum sa calmezi ieftin durerile in gat: bomboane, hrean si lamai. Cele mai frecvente cauze ale durerilor de gat sunt infectiile virale sau bacteriene, des intalnite in aceasta perioada. Fumatul, alergiile, polipii, cancerul si fortarea corzilor vocale sunt alte cauze care duc la aparitia durerilor in gat. Copiii si varstnicii sunt persoanele care acuza cel mai des aceasta senzatie de disconfort. Specialistii, citati de site-ul „howstuffworks.com”, recomanda cateva solutii la indemana oricui pentru a calma durerea. Hreanul este cunoscut pentru capacitatile sale de a te feri de raceala. Inca de la primele simptome ale gripei, este indicat sa il adaugam in dieta. Un alt remediu bazat pe puterile vindecatoare ale radacinii de hrean presupune amestecarea unei lingurite de hrean ras cu una de miere si una de cuisoare intr-un pahar de apa calda. Amestecul se bea incet, anunta Gandul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro