Utile: Consumatorii "inraiti" de bere au un risc mare de cancer la stomac; Sucul de sfecla rosie reduce hipertensiunea arteriala; Remedii naturale pentru durerile de burta cauzate de crampe si de balonare
Alimente care ne protejeaza de radiatii. Consumul de alge marine si de vegetale combate efectele negative ale radiatiilor. In cazul expunerii la radiatii, includeti in dieta alimente bogate in iod si in antioxidanti. Iodul provenit din surse naturale este mai eficient decat cel din medicamente. Desi la noi in tara nu s-a inregistrat o crestere a radioactivitatii mediului in urma accidentului nuclear din Japonia, numarul persoanelor care iau pastile cu iodura de potasiu (medicamente indicate in caz de contaminare radioactiva) a crescut semnificativ in ultima vreme. Insa medicii recomanda mai degraba consumul unor alimente bogate in iod, in fibre alimentare si in antioxidanti, care, pe langa faptul ca se asimileaza mai bine decat medicamentele, nu au efecte secundare, scrie Adevarul.
Sucul de sfecla rosie reduce hipertensiunea arteriala. Hipertensiunea arteriala se regaseste cu o frecventa ingrijoratoare in randul persoanelor tinere. Aceasta problema de sanatate consta in cresterea trecatoare sau constanta a presiunii sangelui in sistemul arterial sau in cel venos. Simptomele cele mai des intalnite sunt nervozitate, slabiciune, insomnii, transpiratie abundenta, ameteli, dureri de cap, in special in zona cefei, si stari de lesin. Cei care sufera de aceasta boala trebuie sa se odihneasca si sa evite conflictele. Pentru a micsora riscul aceastei afectiuni, regimul alimentar are o importanta cruciala. Trebuie consumate legume si fructe in stare cruda. Cura cu suc de sfecla rosie sau chiar si rasa este remediul excelent impotriva hipertensiunii arteriale. Se mai pot consuma carne slaba, peste si lactate degresate, anunta Libertatea.
Consumatorii „inraiti” de bere au un risc mare de cancer la stomac. Persoanele care beau de ani de zile cel putin doua-trei beri au un risc cu 75% mai mare de a face cancer gastric (de stomac) fata de cei care beau bere ocazional sau deloc. Persoanele care s-au nascut cu gena rs130025, dar care nu sunt consumatori de bere, au, de asemenea, un risc cu 30% mai mare de a face cancer la stomac decat cei care beau mai putin de o bere pe zi. Persoanele care sunt consumatoare de bere si poseda si gena respectiva au un risc cu 700% mai mare de a face cancer de stomac, fata de cei care beau mai putin de o bere pe zi si nu au gena respectiva. 20 de persoane din 100 au gena responsabila de cancer de stomac. Consumatorii de vin si lichior nu se expun insa acelorasi riscuri, spun cercetatorii spanioli. Desi nu pot explica de ce doar berea favorizeaza aparitia cancerului la stomac, cercetatorii cred ca este vorba de un consuma mai mare de bere, fata de celelate bauturi alcoolice. In plus, berea produce mai multe substante cancerigene in timpul metabolizarii, informeaza EVZ.
Sindromul capului turtit, o afectiune de care sufera tot mai multi sugari. Numarul copiilor care se dezvolta cu o forma turtita a capului din cauza pozitiei in care dorm a crescut, potrivit unui studiu citat de revista Time. Afectiunea, numita plagiocefalie pozitionala, este considerata de expertii americani nesemnificativa fata de alte probleme care pot aparea la sugari in timp ce dorm, dintre care cea mai grava este sindromul mortii subite. In urma cu 20 de ani, Academia Americana de Pediatrie (AAP) a lansat o campanie prin care ii sfatuia pe parinti sa se asigure ca nou-nascutii lor dorm pe spate, si nu pe burta sau pe lateral. Asta, pentru ca o cercetare medicala de la vremea respectiva corelase pozitia in care doarme copilul cu sindromul mortii subite a sugarilor (SMSS), sindrom care nu poate fi prevazut si este foarte greu de prevenit, scrie Gandul.
Nu lasa oboseala sa faca parte din viata ta! Este firesc sa ne simtim obositi dupa o zi de munca si chiar dupa o zi in care nu am depus mari eforturi fizice ori intelectuale. Ingrijorator este daca ne trezim obositi si daca, oricate cani de cafea am bea, letargia nu ne da pace pana la finalul zilei. Oboseala este inca una dintre consecintele stilului de viata modern, alaturi de bolile metabolice, de cancer si de multe alte maladii mai rar intalnite la stramosii nostri. De ce incadram epuizarea in categoria acestor boli „moderne”? Pentru ca, in mare parte din cazuri, ea apare pe fondul surmenajului, stresului si insomniilor, toate fiind stari ori suferinte ale omului contemporan. Oboseala isi pune amprenta asupra noastra cu atat mai mult in aceasta perioada, cand multi dintre noi se confrunta cu astenia de primavara, anunta Adevarul.
Remedii naturale pentru durerile de burta cauzate de crampe si de balonare. Balonarea, crampele ori constipatia te chinuie zilnic? E clar ca ai probleme cu tranzitul intestinal! Plantele iti pot fi aliati de nadejde in acest caz. Pudra din radacina de boz este unul dintre cele mai puternice purgative si detoxifiante naturale. Intensifica procesele de eliminare si de transpiratie. Mai este folosita in caz de balonare. Chimenul (consumat sub forma ce infuzie) favorizeaza digestia, impiedica acumularea de gaze in intestine si apara mucoasa gastrica de „atacul” sucurilor acide produse in timpul digestiei. Mestecand cateva seminte de chimen, poti scapa de balonare, crampe si greata. Acest remediu poate fi administrat si copiilor. Papadia stimuleaza secretiile pancreatice si digestia si are efect laxativ. Este indicata in caz de colecistita si de calculi biliari ori renali. Se consuma fie sub forma de infuzie (doua-trei cani pe zi), fie ca tinctura (se pun 20-30 de picaturi in 150 ml de apa si se administreaza de trei ori pe zi, inainte de masa), informeaza Libertatea.